Ga naar hoofdinhoud

Grote prefab opdrachten in Londen

Hurks heeft opnieuw grote opdrachten in Londen binnengehaald. Behalve op London City Island  – een A-locatie in de Engelse hoofdstad waar momenteel de laatste hand wordt gelegd aan vier prefab torens – gaat Hurks aan de slag met Royal Wharf. Een volgende Londense gebiedsontwikkeling aan de Theems-oevers van de Ierse vastgoedinvesteerder en ontwikkelaar Ballymore.

Grootschalige gebiedsontwikkeling

In Royal Wharf kreeg het Brabantse bouwbedrijf opdracht voor Fase 2A: vier geheel in prefab op te trekken gebouwen die in totaal 400 woningen zullen omvatten. Net als Londen City Island is Royal Wharf een grootschalige gebiedsontwikkeling aan de rivier de Theems op korte afstand van het Londense zakencentrum Canary Wharf. Het plan omvat in totaal circa 3.300 woningen, promenades, café’s, restaurants, winkels en is er veel ruimte voor groen.

Behalve over Royal Wharf bereikte Hurks prijsovereenstemming over de prefab bouw van wederom twee woontorens op London City Island (LCI). Deze additionele torens, samen goed voor circa 410 woningen, brengen de Hurks-teller voor London City Island op zes prefab gebouwen.

Prefab sandwich-metselwerk

Hoewel bouwen in prefab sandwich-metselwerk nieuw is in Engeland, gaf Ballymore Hurks medio 2014 opdracht hun eerste en meest gecompliceerde woontoren van 15 lagen met 134 appartementen op London City Island geheel in prefab te bouwen. Dit Hurks-systeem bestaat uit een complete prefab betonnen structuur inclusief vloeren en binnenwanden en sandwich gevelelementen inclusief bakstenen, kozijnen, beglazing en ventilatievoorzieningen.

Foto: Hurks

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *