Ga naar hoofdinhoud
Nieuwbouw

Hekwerk uit opengewerkte stalen panelen

Op verzoek van de gemeente Soest ontwierp ipv Delft voor de overkluizing van de N237 een stalen hekwerk dat de verbintenis van het dorp met Park Vliegbasis Soesterberg en het Nationaal Militair Museum verbeeldt. In het hekwerk spelen vliegtuigen en bomen een rol.

Opengewerkte stalen panelen

Het hekwerk dat ontworpen is door ipv Delft bestaat uit opengewerkte stalen panelen waarin naast bomen ook diverse vliegtuigen zijn te herkennen. Eén basiselement van 4,5 meter lang en vier elementen in andere afmetingen (3,3 tot 6 m) zijn gecombineerd tot de twee hekwerken van 29 m en 35 m. De naden tussen de verschillende elementen volgen het patroon, h ierdoor oogt het hekwerk als één geheel. De eindelementen zijn voorzien van een kopplaat met de straatnaam erin gegraveerd.

Aanrijdbeveiliging

Het hekwerk heeft geen balusters en de bovenzijde van de panelen buigen naar buiten. Aan beide zijden van de overkluizing grenst het hekwerk aan een voetpad. Het hoeft niet berekend te zijn op aanrijding door voertuigen, wat de slankheid ervan mogelijk maakt. Tussen voetpad en rijbaan is een aanrijdbeveiliging in de vorm van een stalen buis ontworpen om te voorkomen dat het hekwerk aangereden zou kunnen worden.

De verdiepte aanleg van de N237 is een project van de provincie Utrecht. Het integrale ontwerp is van Volker InfraDesign, Takke Breukelen zorgde voor de productie en plaatsing van het hekwerk.

Fotografie: ipv Delft

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.