Ga naar hoofdinhoud
Nieuwbouw

Honderdste Blokje Om woning opgeleverd

Dura Vermeer heeft het 100e Blokje Om-woning opgeleverd. Met het sloop-/nieuwbouwproduct kan de bouwer binnen 20 werkdagen een compleet nieuwe woning bouwen op de plek van een bestaande woning.

Hoe zorg ik dat mijn huurders na de herstructurering van een buurt weer terugkeren naar hun woning? Op die vraag van WBO Wonen kwam Dura Vermeer Bouw Hengelo met het product Blokje Om. Door prefab te bouwen en zoveel mogelijk voorbereidend werk in de fabriek uit te voeren, verkort Blokje Om de bouwtijd op locatie naar 20 dagen, inclusief het slopen van de bestaande woning. Daarmee is de overlast voor huurders minimaal en hoeven ze niet permanent of voor lange tijd te verhuizen.

Woningvoorraad op peil  

“Woningcorporaties hebben een grote uitdaging om hun woningvoorraad de komende jaren op peil te houden,” weet Jeroen de Blok, projectmanager bij Dura Vermeer. “Als renovatie- en nieuwbouwspecialist zijn we daarom erg trots dat we nu ook een bewezen sloop-/nieuwbouwproduct kunnen aanbieden. Als renovatie niet het gewenste resultaat biedt en bewoners aan hun plek gehecht zijn is Blokje Om het antwoord.”

Lees ook:

Nieuwe woning met minimaal overlast

Van een blokje met 2 woningen tot aan de herstructurering van een volledige buurt, alles is mogelijk. De duurzame nieuwbouw biedt een comfortabel en gezond binnenklimaat en is gebaseerd op houtskeletbouw. “Dat is gunstig, want hout is licht van gewicht, de inzet van zwaar materieel blijft hierdoor tot een minimum beperkt en achtertuinen blijven intact. Een hei-installatie is niet nodig want er wordt gebouwd op de bestaande fundering, overlast in de buurt is daarom minimaal.” aldus De Blok. “Huurders komen na een zeer korte tijd weer terug in een gloednieuwe woning op hun vertrouwde plek. Het behoud van de rust in de wijk, de mogelijkheid om woningopties te kiezen en kleine details zoals een brievenbus aan het bouwhek tijdens de uitvoering zorgen dat de bewoners het project als prettig ervaren.”  

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.