Ga naar hoofdinhoud

Hoogste punt bereikt met plaatsing kas

Met het plaatsen van de kas op de 22e verdieping van het hotel in de wijk Amstelkwartier, bereiken TBI-ondernemingen J.P. van Eesteren, Croon Elektrotechniek en Wolter & Dros het hoogste punt van de bouw. Het uiterst duurzame hotel, dat aan de LEED Platinum certificering voldoet, wordt naar verwachting in september 2016 opgeleverd.

Staal-betonconstructie

Op het Hotel Amstelkwartier werd vorige week de staalconstructie, die de basis van de kas vormt, met een torenkraan bovenop het toekomstige hotel gehesen. Het hoogste punt werd bereikt, na het plaatsen van de vierendeelspanten die de bovenste verdieping overspannen. Daarmee komt de hoogte van het complex op ruim 70 meter uit. In de spanten wordt een staal-betonconstructie gemonteerd die de vloer van de kas en daarmee de 22e verdieping vormt.

Gelaagde loodvrije glazen dak

In de kas van het hotel worden verse producten geteeld die gebruikt zullen worden in het restaurant. Het gelaagde loodvrije glazen dak is dan ook voorzien van een folie die een kleurenspectrum en UV doorlaten die voor groei van planten noodzakelijk zijn. De kas maakt gebruik van nieuwe technologieën om groente en fruit te verbouwen en vissen te kweken.

Integraal duurzaamheidsconcept

Zo wordt er gebruikgemaakt van aquaponics en vertical farming, een innovatieve en duurzame techniek waarbij meerdere gewassen in lagen boven elkaar gekweekt worden. Het organisch afval van het hotel en de kas wordt in een biovergister verwerkt tot biogas, dat wordt gebruikt bij de verwarming van het hotel. Zo speelt de kas een cruciale rol in het sluiten van de kringlopen in het hotel, als onderdeel van het integrale duurzaamheidsconcept, zoals dat is ontwikkeld door Arup en Architectenbureau Paul de Ruiter.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *