Ga naar hoofdinhoud

Hoogterecord bij modulair project

Hoogterecord bij modulair project

Het hoogterecord van zestien lagen modulair bouwen is bereikt op de Laan van Spartaan in Amsterdam-West. Het modulaire bouwsysteem met reeds gemonteerde buitengevelafwerking maakt het mogelijk om dit project, zonder bouwsteigers, in vier maanden op elkaar te stapelen.

In opdracht van International Campus en BPD gebiedsontwikkeling heeft Ursem Modulaire bouwsystemen in samenwerking met Heddes Bouw & Ontwikkeling zestien lagen met 361 studentenwoningen als LEGO-teentjes op elkaar gestapeld. BPD is de ontwikkelaar van de nieuwe stadswijk ‘De Laan van Spartaan’ in Amsterdam met in totaal circa 1.500 woningen. Naast dat op de Westkavel het hoogste modulaire gebouw van Nederland wordt gemaakt werd de 1.000ste woning in het gebouw van zestien hoog geplaatst.

Het gebouw is in vier maanden tijd op elkaar gestapeld, de totale bouwtijd bedraagt twaalf maanden. Het voordeel zit met name in de procesbeheersing van het gehele realisatietraject (minder risico’s) en de twee gelijktijdige bouwstromen; in de fabriek en op de bouwplaats.

Complete studentenwoningen

In de fabriek worden meerdere complete studentenwoningen per dag geproduceerd, voorzien van badkamers, keukens, afwerking en installaties van Schouten Techniek uit Zwaag. Tegelijkertijd worden door Heddes op de projectlocatie de diverse onderdelen gemonteerd tot het uiteindelijke woongebouw.

Ursem 3D hybride bouwsysteem is speciaal ontwikkelt voor hoogbouwprojecten tot twintig bouwlagen. De modulaire studentenwoningen zijn voorzien van een prefab betonvloer en prefab beton draagconstructie. De volledig ingerichte zelfdragende woningen kunnen daardoor direct vanaf de vrachtwagen, op elkaar worden gestapeld. Zelfs de buitengevelafwerking wordt al grotendeels in de fabriek op de modules gemonteerd zodat er op locatie zonder traditionele bouwsteiger gebouwd kan worden. Met deze unieke modulaire methode is het mogelijk om een hoogbouwproject grotendeels in de fabriek te realiseren waardoor er op de bouwtijd en kosten wordt bespaard, de bouwoverlast op de locatie aanzienlijk wordt beperkt en vanwege een industriële duurzame productiewijze de kwaliteit toeneemt.

Het nieuwe bouwen

Ursem Modulaire Bouwsystemen is één van de koplopers in de wereld van het nieuwe bouwen en realiseert met partners, waaronder Heddes Bouw & Ontwikkeling en Schouten Techniek, modulaire permanente gebouwen voor studenten (4.500 woningen), jongeren,starters, statushouders en hotels. Het Ursem 3D® Bouwsysteem is de afgelopen decennia steeds verder doorontwikkeld en geperfectioneerd en wordt vanwege kwaliteit, bouwsnelheid, kostenreductie en risicovermindering steeds vaker toegepast.

Beeld: Ursem Modulaire Bouwsystemen

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Eén reactie op “Hoogterecord bij modulair project

  • Henk en Patricia

    “zestien lagen met 361 studentenwoningen als LEGO-teentjes op elkaar gestapeld.” Tot grote teleurstelling staat hier LEGO-teentjes en niet LEGO-steentjes.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *