Ga naar hoofdinhoud
Nieuwbouw

Hout waar het kan, staal en beton waar het moet

In Werkstad Overamstel vordert de bouw van het nieuwe hoofdkantoor van DPG Media. Bijzonder is de grootschalige toepassing van glulam kolommen en balken en hout-beton-composietvloeren. Toch is er ook beton en staal toegepast, een hout-hybride bouw dus. Hout waar het kan, en andere materialen waar het moet, was het motto van Team V Architectuur en constructeur Arup.

Amstel Business Park Zuid verandert van een klassiek bedrijventerrein naar Werkstad OverAmstel, waar naast bedrijfsruimte en kantoren ook ruimte is voor voorzieningen. Een eyecatcher in dit gebied wordt het nieuwe hoofdkantoor van DPG Media, gelegen aan de Van der Madeweg en het zuidelijke einde van de Duivendrechtsevaart. Het terrein was voorheen een grote parkeerplaats naast de drukkerij van DPG.

DPG Media, uitgever van grote landelijke dagbladen, magazines en onder andere radiozender Qmusic, startte drie jaar geleden samen met ontwikkelaar Being Development en Team V Architectuur een planontwikkeling op eigen terrein. Het ontwerpteam, met onder andere Team V, Arup, DGMR, DELVA Landscape Architecture & Urbanism en Thonik, heeft het voorlopig, definitief en technisch ontwerp uitgewerkt. In 2021 werd aannemer Besix gecontracteerd voor de uitvoering die samenwerkte met de Belgische constructeur Ney & Partners WOW en Inbo om het technisch ontwerp tot een uitvoeringsontwerp uit te werken en de constructie te coördineren.

Premium artikel

Het artikel dat je probeert te lezen is een  Premium  artikel
 Premium  artikelen zijn alleen toegankelijk voor premiumleden én abonnees van Bouwwereld.

Digitaal basis

Voor slechts € 7,29 per maand sluit je al een  Premium abonnement af. Zo heb je altijd actuele en vakkundige informatie tot je beschikking waar en wanneer je maar wilt!

Bekijk de aanbieding 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.