Ga naar hoofdinhoud

Houten school vormt oase van rust

Houten school vormt oase van rust

In het IKC (Integraal KindCentrum) De Bollenstreek in Lisse komen speciaal basisonderwijs, buitenschoolse opvang, specialistische jeugdhulp en sportzalen samen in één gebouw. Vanaf mei is het houten gebouw in gebruikgenomen door de samenwerkende organisaties Aloysius Stichting, kinderopvang De Theepot en Cardea jeugd- & opvoedhulp.

Houten constructie

De hele constructie is gemaakt van hout, onder andere met slimme houten kanaalplaten als vloeren en plafonds, waarin ook de installaties opgenomen zijn. Door die geïntegreerde houten constructie heeft het gebouw nu twee royale verdiepingen van 3.20 meter hoog en dat maakt mede ‘Frisse Scholen’ Klasse B haalbaar. Óók blijft hierdoor het hout mooi zichtbaar en dat draagt bij aan de oase van rust die deze school vormt. Het vele hout wordt aangevuld met ronde vormen, tactiele materialen en subtiele contrasten.

Transparante gevel

Op vrijdag 1 juli werd de brede school feestelijk geopend. Het houten gebouw ligt in het groen en omarmt de buitenruimte. Het entreeplein dat hierdoor ontstaat, biedt geborgenheid en veiligheid en vormt een overzichtelijke plek waar de leerlingen kunnen verzamelen. Buiten spelen kan op het natuurlijk ingerichte speelplein, dat aan de andere kant van de school beschut tegen de dijk ligt. Samen met het vele groen om de school heen, is het geheel bijzonder geschikt voor de kinderen die extra gebaat zijn bij structuur en helderheid in een veilige omgeving.

Aan het geborgen entreeplein ligt ook de ingang van de school, verwelkomend in het midden van het gebouw. De entreehal vormt samen met de speelzaal het hart van het gebouw. De overige ruimten worden met elkaar verbonden door één gang die aan de transparante gevel rondom het entreeplein ligt.

Lees ook het premium-artikel over dit project: Frisse school door houten vloerkanaal

Fotografie: Menno Emmink Fotografie

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *