Ga naar hoofdinhoud
Nieuwbouw

Incubatorgebouw Yes!Delft Labs

Yes!Delft Labs is een aan de TU Delft gelieerd incubatorgebouw met 2.500 m2 kantoorruimte en 900 m2 laboratoriumvoorzieningen voor jonge, innovatieve hightech ondernemingen. Het gebouw is binnen een Design & Build-opdracht gerealiseerd door een samenwerking tussen aannemer Cordeel Nederland, ontwikkelaar cepezedprojects en architectenbureau cepezed. Begin september is het nieuwe gebouw officieel geopend.

Yes!Delft Labs op het TU Delft Science Park Technopolis bevat laboratoria, kantoren en een beperkt aantal gedeelde voorzieningen zoals pantry’s, vergaderruimten en laboratoriumvoorzieningen voor gemeenschappelijk gebruik. Een volledig transparante verbinding koppelt het nieuwe gebouw aan het oudere, waarin zich extra voorzieningen als het restaurant bevinden.

Grote vides

Aan de entreezijde zijn twee grote vides met trappen, die grenzen aan de gemeenschappelijke functies. De transparante gevels van de vides brengen veel licht het gebouw en zorgen voor uitzicht en een goede oriëntatie binnen het gebouw. De gevels van de vides liggen terug in de gevel. De vides zijn gemeenschappelijk te gebruiken voor informele ontmoeting, maar ook als bufferzone om piekbelastingen van bijvoorbeeld de vergaderzaal op te vangen. De ruimten rond de trappen en pantry’s fungeren als plekken voor interactie en informeel overleg en ongeplande ontmoetingen.

Flexibel en efficiënt

Voor de kantoren en laboratoria is ingezet op een grote mate van flexibiliteit en integraliteit; zij liggen aan weerszijden van een centrale gangzone, zijn gemakkelijk in elkaar om te vormen en de hoofdtrajecten van de installaties zijn geïntegreerd in het vloersysteem. De hoogte en daarmee ook de kosten en bijkomende voorzieningen als een brandweerlift of tussenbordessen van de trappen, zijn hierdoor aanzienlijk beperkt.

Foto’s: Cepezed – Léon van Woerkom

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.