Ga naar hoofdinhoud
Nieuwbouw

Industriële look door vliesgevel

Het Spaanse architectenbureau Luis Gayarre Arquitectos kreeg de opdracht een nieuw concept te ontwikkelen voor de bibliotheek, de onderwijsruimte, de aula en de eetzaal van de Amerikaanse School in Madrid. Het doel was om deze ruimtes weer tot het hart van de school te maken, door ze niet alleen uit te breiden en te renoveren, maar ook door ze met elkaar te verbinden en het natuurlijke licht te maximaliseren.

Aluminium vliesgevelsysteem

Er werd gekozen om de steunmuren in de kelder te verplaatsen en de buitenmuren van de begane grond volledig te herbouwen. Dit zijn nu vliesgevels geworden, uitgevoerd met Wicona WICTEC 50. Dit is een aluminium vliesgevelsysteem met een aanzichtbreedte van 50 mm. Het is ideaal voor verticale en polygoongevels, het creëren van een industriële look en het biedt extra prestatiekenmerken voor brand-en inbraakbeveiliging en geluidsisolatie.

Lichtinval

De Wicona vliesgevel in Madrid zorgt er voor dat de transparantie en de doorstroming van de nieuwe bibliotheek en de aula verbeterd zijn en dat ze een maximale lichtinval geven. De vliesgevel heeft een industriële afwerking met zichtbare schroefbevestiging, een moderne dynamische oplossing die perfect past bij de nieuwe stijl. Door de uitbreiding werden twee nieuwe dubbelhoge ruimtes gecreëerd. De aula werd met de in de kelder gelegen eetzaal verbonden, waardoor deze veel meer natuurlijk daglicht geniet.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.