Ga naar hoofdinhoud

It Swettehûs gebouwd met hergebruikte meerpalen

De tweelaagse onderbouw heeft een gesloten gevelbeeld; de bovenbouw is het centrale brugbedieningscentrum.Daartussen ligt een transparante bouwlaag, bedoeld voor ontmoeting.

Brugbedieningscentrale It Swettehûs in Leeuwarden is door het houtgebruik in de gevel van het bovenste bouwdeel een opvallend gebouw geworden. Dat dit hergebruikt hout is, valt niet direct op. Maar met name door het hergebruik van hout ademt het hele gebouw de sfeer van circulariteit. Basralocus meerpalen vormen daarin het belangrijkste onderdeel.

Premium artikel

Je wilt een  Premium   artikel lezen.

 

Digitaal Basis

Onbeperkt  Premium   artikelen lezen vanaf €7,29 per maand

Bekijk de aanbieding

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *