Ga naar hoofdinhoud
Nieuwbouw

Jakoba Mulderhuis zoekt verbinding

Het Jakoba Mulderhuis in Amsterdam is de nieuwste toevoeging op de Amstelcampus van de Hogeschool van Amsterdam en het nieuwe onderkomen van de faculteit techniek. Een indrukwekkend atrium verbindt de nieuwbouw met bestaande bouw op de campus. De ruimte moet bijdragen aan de uitwisseling van ideeën en daarmee innovatie stimuleren. Het project is volledig aanbesteed op basis van een BIM-model.

Op de grens van de historische Amsterdamse binnenstad en Amsterdan-Oost staat de nieuwste en laatste toevoeging aan de Amstelcampus van de Hogeschool van Amsterdam (HvA). Met de oplevering van het Jakoba Mulderhuis is een langdurig ontwikkeltraject afgerond waarvoor eind jaren negentig het startsein werd gegeven. De clustering van faculteiten moet multidisciplinair onderwijs en onderzoek stimuleren. Samen met partners in de stad en regio hoopt de HvA zo een bijdrage te kunnen leveren aan de grootstedelijke vraagstukken van deze tijd. Het Jakoba Mulderhuis vormt de kroon op de campusontwikkeling en is de thuisbasis voor de faculteit techniek met plek voor ongeveer 7000 studenten en 500 medewerkers.

Premium artikel

Het artikel dat je probeert te lezen is een  Premium  artikel
 Premium  artikelen zijn alleen toegankelijk voor premiumleden én abonnees van Bouwwereld.

Digitaal basis

Voor slechts € 7,29 per maand sluit je al een  Premium abonnement af. Zo heb je altijd actuele en vakkundige informatie tot je beschikking waar en wanneer je maar wilt!

Bekijk de aanbieding 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.