Ga naar hoofdinhoud
Nieuwbouw

Juf Nienke: houten modulebouw met architectonische expressie

Dat je met modulebouw een architectonisch en bouwtechnisch hoogstandje kunt realiseren toont woongebouw Juf Nienke op centrumeiland IJburg. Architectenbureaus SeARCH en RAU en constructeur Pieters Bouwtechniek ontwierpen een 15 meter hoge houten hoofddraagconstructie boven op een betonnen tafelconstructie, ingevuld met maatwerk houtskeletbouwmodules van Barli. 30 van de 61 appartementen zijn specifiek bedoeld voor leraren.

De zeven bouwlagen hebben niet allemaal een houten constructie. De onderbouw van half verdiepte parkeergarage en commerciële plint is uitgevoerd in beton. Daar bovenop zijn houten modules gestapeld in vijf lagen hoog. Niettemin was de gebouwhoogte daarmee dus wel zevenlaags. De brandwerendheidseis bedroeg dan ook 120 minuten en dat in een woongebouw, waar een sprinkler niet wenselijk was. Het vergde veel van de engineering van alle betrokken partijen.

https://www.youtube.com/watch?v=dGdFXVJL8E8

Premium artikel

Het artikel dat je probeert te lezen is een  Premium  artikel
 Premium  artikelen zijn alleen toegankelijk voor premiumleden én abonnees van Bouwwereld.

Digitaal basis

Voor slechts € 7,29 per maand sluit je al een  Premium abonnement af. Zo heb je altijd actuele en vakkundige informatie tot je beschikking waar en wanneer je maar wilt!

Bekijk de aanbieding 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.