Ga naar hoofdinhoud
Nieuwbouw

Kavelen voor zelfbouwers

NEXT architects en Claudia Linders ontwikkelden met Studio Rooiejas het bordspel Kavelen, waarin je wordt meegenomen in het proces van je eigen woning bouwen.

De zelfbouw in Nederland neemt sinds de crisis een flinke vlucht. Steeds meer mensen willen zelf hun droomhuis realiseren. Almere is de zelfbouwhoofdstad van Nederland, waar in het Homeruskwartier een hele wijk van 3000 zelfbouw woningen wordt ontwikkeld.

Bouw een huis

Het doel van het spel is eenvoudig: bouw een huis! De weg naar dat huis is een pad vol kansen en tegenslagen, waarin eigenwijze wethouders, onwerkbaar weer en een streng bouwbesluit risico’s zijn en waar subsidies, enthousiaste buren en een slimme vondst van je architect je vooruit kan helpen.

Bouwstenen

Het spel Kavelen is een klassiek bordspel waarmee je door middel van een dobbelsteen een project langs de kavels aflegt. Onderweg kom je op proceskaartkavels en bouwsteenkavels. De proceskaarten geven kansen en tegenslagen; de bouwstenen zijn de componenten waarmee je je huis samenstelt. Wie als eerste een compleet huis verzameld heeft, is de winnaar. Een spel voor iedere zelfbouwer om zich voor te bereiden op het avontuur van zelf bouwen.

Kavelen: geproduceerd door NEXT architects en Claudia Linders.
Idee en uitwerking: Claudia Linders en Marijn Schenk
Ontwerp: Studio Rooiejas
Drukwerk en uitvoering: Spel-Maker

Meer informatie: info@nextarchitects.com

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.