Ga naar hoofdinhoud
Nieuwbouw

KENK architecten maakt Amsterdamse school

KENK architecten heeft in de Amsterdamse Spaarndammerbuurt startblok Wormerveerstraat gerealiseerd, een project met 96 zelfstandige woningen voor starters en statushouders. Met dit rijk gedetailleerde woongebouw, pal naast het historische monument van de gevierde Amsterdamse schoolarchitect Michel de Klerk, voegt het bureau, samen met woonstichting Lieven de Key, een nieuw hoofdstuk toe aan de sociale woningbouwtraditie van de stad.

Sociale woningbouw blinkt vandaag de dag niet meer uit – zoals in de tijd van de Amsterdamse School – door rijke detaillering en voornaam materiaalgebruik. Dat KENK toch een rijk gedetailleerd woongebouw kon maken, heeft te maken met Woonstichting Lieven de Key, die zich een goed opdrachtgever met een hoog ambitieniveau betoonde. “Uiteraard speelde de plek ook een rol”, meent Pim Köther, als projectarchitect medeverantwoordelijk voor het ontwerp en de realisatie van dit zorgvuldig gedetailleerde gebouw. “Naast een gebouw van architect Michel de Klerk zet je niet zomaar iets neer.”

Premium artikel

Het artikel dat je probeert te lezen is een  Premium  artikel
 Premium  artikelen zijn alleen toegankelijk voor premiumleden én abonnees van Bouwwereld.

Digitaal basis

Voor slechts € 7,29 per maand sluit je al een  Premium abonnement af. Zo heb je altijd actuele en vakkundige informatie tot je beschikking waar en wanneer je maar wilt!

Bekijk de aanbieding 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.