Ga naar hoofdinhoud

KENK architecten maakt Amsterdamse school

KENK architecten heeft in de Amsterdamse Spaarndammerbuurt een rijk gedetailleerd woongebouw voor starters en statushouders gerealiseerd.

KENK architecten heeft in de Amsterdamse Spaarndammerbuurt startblok Wormerveerstraat gerealiseerd, een project met 96 zelfstandige woningen voor starters en statushouders. Met dit rijk gedetailleerde woongebouw, pal naast het historische monument van de gevierde Amsterdamse schoolarchitect Michel de Klerk, voegt het bureau, samen met woonstichting Lieven de Key, een nieuw hoofdstuk toe aan de sociale woningbouwtraditie van de stad.

Sociale woningbouw blinkt vandaag de dag niet meer uit – zoals in de tijd van de Amsterdamse School – door rijke detaillering en voornaam materiaalgebruik. Dat KENK toch een rijk gedetailleerd woongebouw kon maken, heeft te maken met Woonstichting Lieven de Key, die zich een goed opdrachtgever met een hoog ambitieniveau betoonde. “Uiteraard speelde de plek ook een rol”, meent Pim Köther, als projectarchitect medeverantwoordelijk voor het ontwerp en de realisatie van dit zorgvuldig gedetailleerde gebouw. “Naast een gebouw van architect Michel de Klerk zet je niet zomaar iets neer.”

Premium artikel

Je wilt een  Premium   artikel lezen.

 

Digitaal Basis

Onbeperkt  Premium   artikelen lezen vanaf €7,29 per maand

Bekijk de aanbieding

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *