Ga naar hoofdinhoud
Nieuwbouw

Koopwoning standaard met huisbesturing

Vanaf 1 juli worden alle nieuwe eengezinskoopwoningen van Heijmans standaard voorzien van huisbesturing. Bewoners krijgen zo de mogelijkheid om via tablet en smartphone hun huis nog meer naar eigen hand te zetten. Zaken als verlichting en verwarming kunnen voortaan draadloos en op afstand volledig veilig worden bediend.

Comfort en veiligheid

Maarten van Duijn, directeur Vastgoed, ziet het als een logische stap. ‘Woningen van Heijmans zijn vaak al voorzien van allerlei slimmigheden op het gebied van energie, comfort en veiligheid. Nu leveren we er ook standaard een afstandsbediening bij. Wel zo handig.’ De huisbesturing wordt standaard geplaatst maar de klassieke, handmatige bediening blijft vanzelfsprekend mogelijk. ‘Via de huisbesturing vergroten we het comfort en veiligheid, verbeteren we de energiemonitoring en maken we ook zorgdiensten mogelijk’, aldus Van Duijn.

Inzicht in energieverbruik

De standaard huisbesturing is een onderdeel van de SlimWonen visie van Heijmans. ‘We noemen het ‘slim’ omdat we kijken naar vier aspecten die de woonbeleving vergroten: comfort, veiligheid, personalisering en het reduceren van woonlasten. Dit standaard huisbesturingssysteem is een tool dat perfect past binnen deze gedachte.’ Buiten het gemak, geeft het systeem bewoners namelijk ook inzicht in hun energieverbruik en maakt zo bewust van eigen gedrag. En ouderen kunnen dankzij domotica bijvoorbeeld langer thuis blijven wonen. ‘Wonen verschuift steeds meer van een product naar een dienst. In de toekomst verkopen we wonen, een totale woonbeleving, in plaats van ‘woningen’, zegt Van Duijn.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.