Ga naar hoofdinhoud
Nieuwbouw

Landmark met blinde gevel

Verticale strepen op de blinde gevel geven Equinix een dynamisch aanzicht vanaf de snelweg. Het verlopende beeld is gerealiseerd met driedimensionale aluminium ribben op stalen sandwichpanelen. 

Eén van de meer uitdagende ontwerpopgaven is een blinde gevel; althans als geen saaie doos wordt verondersteld maar een architectonisch interessant geheel, zoals bij Equinix AM4. In deze 72 meter hoge toren op het Amsterdam Science Park wordt dataverkeer in de cloud verzorgd. Op de twaalf verdiepingen is plaats voor servers van klanten in 4200 kooien plus alle benodigde energie- en koelingsapparatuur. Deze verticale organisatie in een toren houdt verband met de schaarse bouwgrond in Amsterdam, terwijl op dit internetknooppunt een landmark was vereist. AM4 staat met een luchtbrug in verbinding met het vijf jaar eerder gebouwde kantoor en datacenter AM3 van Equinix. Ook deze gebouwen zijn ontworpen door Benthem Crouwel Architects. AM4 is gebouwd door Dura Vermeer en de gevels zijn in opdracht van Dura Vermeer volledig gebouwd door Prince Cladding.

Premium artikel

Het artikel dat je probeert te lezen is een  Premium  artikel
 Premium  artikelen zijn alleen toegankelijk voor premiumleden én abonnees van Bouwwereld.

Digitaal basis

Voor slechts € 7,29 per maand sluit je al een  Premium abonnement af. Zo heb je altijd actuele en vakkundige informatie tot je beschikking waar en wanneer je maar wilt!

Bekijk de aanbieding 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.