Ga naar hoofdinhoud
Nieuwbouw

Living-Inn Nijmegen; een uniek woonconcept voor jong en oud

In de Waalsprong, een nieuw stadsdeel van Nijmegen, wordt een bijzonder woongebouw gerealiseerd door Roozen van Hoppe, naar ontwerp van AAS Groningen en Marquart Architecten. Living-Inn is een woonzorgconcept waar aandacht voor elkaar en ontmoeten centraal staat. Het gebouw biedt met zijn lichte, luxe en levensloopbestendige appartementen plaats aan zowel senioren als aan starters. Uniek aan het concept is dat er tevens een zorgvleugel is met 80 zorgkamers, waar 24-uurszorg wordt geboden voor mensen, die intensieve zorg nodig hebben en niet zelfstandig kunnen wonen.

Dycore levert voor dit project ca. 9.300 m2 breedplaatvloeren voor het kelderdek en 36.000 m2 kanaalplaatvloeren voor toepassing als verdiepingsvloeren aan De Hilver Bouwmaterialen. Het gebouw bestaat uit 210 appartementen voor 55-plussers, 92 appartementen voor jonge starters en een zorgvleugel met 80 appartementen. Hierdoor wonen jong en oud bij elkaar en kunnen oudere stellen, waarvan er een zorg nodig heeft, toch bij elkaar blijven wonen.

Logistiek

Voor de verdiepingen is gekozen voor kanaalplaatvloeren. Ca. 31.000 m2 van de totale hoeveelheid kanaalplaatvloeren heeft een dikte van 400mm. Dit is nodig om een overspanning te halen van 16,9m. Door deze grote overspanning kan er sneller gebouwd worden. De aannemer hanteert een strakke planning, waardoor het mogelijk is een geheel vloerveld in twee dagen te leggen. Het is hiervoor noodzaak dat de vrachten op tijd aankomen én gelost worden. Tot wel 12 Dycore-vrachten per dag bereiken de bouwplaats in Nijmegen. Dit betekent dat de eerste vracht om 06:30 uur gepland staat en vervolgens bijna ieder uur een nieuwe vracht wordt geleverd. De eerste vrachtwagen vertrekt meteen weer naar de productielocatie in Oosterhout om daar een nieuwe, reeds geladen, aanhanger te koppelen en weer richting de bouwplaats te rijden.

Deze 400mm dikke kanaalplaatvloeren worden toegepast op de 1e t/m 5e verdiepingsvloer en de dakvloer. Naast deze kanaalplaatvloeren worden er ook elementen met een dikte van 320mm voor de 1e t/m 12e verdiepingsvloer (ca. 5.000 m2), 260mm voor de 13e verdiepingsvloer (ca. 240 m2) 200mm voor de 1e verdiepingsvloer en dakvloer (ca. 310 m2) toegepast.

In een video brengt Living-Inn op een hele mooie manier de levering van de 400mm dikke kanaalplaatvloeren in beeld.

Servicegericht

Living-Inn biedt naast de wooneenheden plaats voor vele andere voorzieningen, zoals een gezamenlijke binnentuin, een bibliotheek-leeshoek en een gezellige horecagelegenheid. Ook vestigen een aantal partners zich binnen Living-Inn, waardoor vele faciliteiten en services in huis worden aangeboden, zoals een zwembad, biljartruimte, kinderdagverblijf, kapper en beautycentrum.

Aandacht voor elkaar

De startersappartementen zijn bedoeld voor jongeren, die geloven in en meebouwen aan samen goed leven. Starters kunnen onder de huurtoeslaggrens wonen, maar worden gevraagd een steentje bij te dragen aan het welzijn van hun seniore buren. Want voor jong en oud geldt dat het leven mooier wordt wanneer je gezien wordt en ertoe doet voor een ander.

Naar verwachting vindt de oplevering van Living-Inn in het najaar van 2023 plaats.

De rubriek Praktijkcase is een samenwerking tussen een fabrikant en het vakblad Bouwwereld. Op deze pagina’s laat de fabrikant zien hoe een product of dienst wordt toegepast in een project en hoe hij kan samenwerken met bouwtechnici, constructeurs, en /of architecten.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.