Ga naar hoofdinhoud
Nieuwbouw

Matrix One: ontworpen om te demonteren

Bedrijfsverzamelgebouw Matrix One op Amsterdam Science Park is bedoeld om de samenwerking tussen bedrijfsleven en wetenschap te stimuleren. Startups kunnen hier kantoorruimte huren en gebruik maken van een laboratorium, te huur per uur. Het gebouw is nu state-of-the-art maar de eisen zullen snel veranderen. Daarom heeft architectenbureau MVRDV het zo ontworpen dat het makkelijk aanpasbaar en demontabel is.

In mei 2023 is Matrix One geopend, de grootste van zeven gebouwen die samen het Matrix Innovation Center vormen, onderdeel van Amsterdam Science Park. Matrix One bevat wetenschappelijke laboratoria en kantoren. Met veel glas in de gevel, diverse entrees en veel ruimte voor ontmoetingen is het gebouw opvallend transparant en sociaal. Het functioneert als hub voor de omliggende gebouwen dankzij voorzieningen als een aula, een atrium, een restaurant en een café. Onderzoekers, bedrijfsleven en overheid werken hier samen aan oplossingen voor huidige en toekomstige problemen van onze planeet en aan het herstel van natuurlijke kringlopen. Dat gebeurt onder andere in het SustainaLab van de UvA, een van de gebruikers van Matrix One.

Premium artikel

Het artikel dat je probeert te lezen is een  Premium  artikel
 Premium  artikelen zijn alleen toegankelijk voor premiumleden én abonnees van Bouwwereld.

Digitaal basis

Voor slechts € 7,29 per maand sluit je al een  Premium abonnement af. Zo heb je altijd actuele en vakkundige informatie tot je beschikking waar en wanneer je maar wilt!

Bekijk de aanbieding 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.