Ga naar hoofdinhoud

Meedenken met nieuwbouw vakschool

De oudbouw van het HMC mbo vakschool voor hout, meubel en interieur in Rotterdam heeft plaatsgemaakt voor nieuwbouw. Afgelopen maandag stroomden ruim 1600 leerlingen een spiksplinternieuw gebouw binnen.

Kleurenpalet nieuwbouw

(Oud)-leerlingen en docenten hebben meegedacht met de nieuwbouw van de school. Docenten hebben zich onder andere beziggehouden met het interieur, waarbij ze al het meubilair hebben uitgekozen en meegedacht hebben met het kleurenpalet van de nieuwbouw. Oud-leerlingen, zoals Sjoerd Vroonland en Anne Blussé van Oud-Alblas hebben diverse interieurelementen ontworpen, zoals de receptiebalie, die gemaakt is van een echte boomstam en een catwalktafel van maar liefst 12,5 m², die uit de vloer lijkt te groeien.

Locatiedirecteur Denny Terlouw vertelt: ‘We wilden graag een bruisende leeromgeving maken waarin leerlingen samenwerken aan praktijk- en leeropdrachten. De beleving en ervaring van onze creatieve opleidingen en de prachtige producten die we jaarlijks maken, speelden een belangrijke rol bij de realisatie.’

Combinatie van hergebruik en nieuwbouw

Het komende schooljaar worden de bestaande werkplaatsen en praktijkruimtes van circa 4500 m2 ingrijpend gerenoveerd. Dit wordt gedaan in fases, zodat de school door kan draaien. Naar verwachting is het gehele project rond de zomer van 2016 afgerond. ‘We hebben dan een totaal nieuwe school van een combinatie van hergebruik en nieuwbouw. Het is mooi om te zien dat onze kernwaarden; creativiteit, vakmanschap en ondernemerschap terug te zien zijn in het gebouw’, vertelt Terlouw.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.