Ga naar hoofdinhoud
Nieuwbouw

MIX architectuur bouwt eigen paradijs

Direct contact met de natuur is goed voor de mentale gesteldheid van de mens. Uit die overtuiging is architectenbureau MIX architectuur onlangs verhuisd naar de rand van natuurgebied de Sysselt aan de oostkant van Ede. Daar werken de 38 medewerkers van MIX nu in een gloednieuw kantoor dat ze zelf ontwierpen en ontwikkelden. Het gebouw is bijna geheel van hout en biedt ruim uitzicht op het bos.

Sinds begin deze zomer is MIX architectuur gevestigd in een zelf ontworpen en ontwikkeld kantoor aan de oostkant van Ede. Het houten gebouw staat aan de bosrand, op een voormalig kazerneterrein, dat herontwikkeld wordt tot woon- en werkgebied. “We zaten voorheen op een industrieterrein aan de westkant van Ede. Geen verkeerd gebouw op zich, maar we hadden er geen natuur in de buurt. Als architectenbureau ontwerpen we vooral woonprojecten die in nauw contact staan met de natuur. Wij zijn ervan overtuigd dat daar een heilzame werking van uitgaat. Dat wilden we ook voor ons eigen bureau ervaarbaar maken”, vertelt Reinier Ubels, architect directeur, die MIX architectuur samen met Jorrit Blom oprichtte in 2005.

Premium artikel

Het artikel dat je probeert te lezen is een  Premium  artikel
 Premium  artikelen zijn alleen toegankelijk voor premiumleden én abonnees van Bouwwereld.

Digitaal basis

Voor slechts € 7,29 per maand sluit je al een  Premium abonnement af. Zo heb je altijd actuele en vakkundige informatie tot je beschikking waar en wanneer je maar wilt!

Bekijk de aanbieding 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.