Ga naar hoofdinhoud

Modern clubgebouw met grote luifel

Modern clubgebouw met grote luifel

Diederendirrix architectuur & stedenbouw ontwierp voor hockeyclub Oranje-Rood een opvallend paviljoen. Bijzonder is de grote luifel opgebouwd uit houten gelamineerde liggers in een driehoekig raster, ondersteund door enkele kolommen. De structuur loopt van buiten door naar binnen en zorgt voor een bijzonder interieur met vrij zicht op de velden.

Oranje-Rood is dit jaar ontstaan uit een fusie van de succesvolle topsportclub Oranje-Zwart en breedtesportclub EMHC. Bij deze nieuwe start hoort een nieuw, modern clubhuis. Het paviljoen is 3 september feestelijk geopend.

Topsportaccommodatie

Het driehoekige gebouw met afgeronde hoeken is ingepast op een spievormige open plek tussen de hockeyvelden. Het paviljoen ligt op een sokkel die bestaat uit een begroeid talud aan de ene zijde en een tribune met 1.600 plaatsen aan de andere zijde. Daaronder zijn comfortabele kleedlokalen en een fysiotherapieruimte gebouwd, die voldoen aan de eisen van een topsportaccommodatie.

Riante luifel

Op het opgetilde niveau bevindt zich de luxe kantine, waarvandaan je alle acht hockeyvelden van de club kunt bekijken. De riante luifel boven het terras zorgt dat je ook buiten altijd droog kunt staan om de wedstrijden te volgen. Op de verdieping van het paviljoen is ruimte voor de businessclub.

Grenenhouten latten

De frisse gevels bestaan uit lichtgrijze, verduurzaamde grenenhouten latten. De verticale latten accentueren de afgeronde hoeken. Ook in het interieur overheersen beton en hout, onder meer in de lange bar. De gemeente Eindhoven had als opdrachtgever hoge duurzaamheidsambities. Door het gebouw de compacte driehoekige vorm te geven, met zonnepanelen op het dak en hoge isolatiewaarden, is een EPC (energieprestatiecoëfficiënt) van 0,3 gerealiseerd.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *