Ga naar hoofdinhoud
Nieuwbouw

Modulair gebouw binnen half jaar opgeleverd

In minder dan een half jaar tijd heeft het nieuwe flexibele woonconcept NEZZT, in samenwerking met woningcorporatie de Alliantie een modulair gebouw met 81 sociale huurwoningen gerealiseerd aan de Van Lohuizenlaan in Amsterdam Oost. Vanuit het gebouw kunnen statushouders en andere jonge starters op de Amsterdamse woningmarkt de komende tien jaar gaan bouwen aan een goede thuisbasis.

Na woonproject Karmijn, met 110 woningen voor dezelfde doelgroepen in Amsterdam Nieuw-West, is woonproject LOhuizen het tweede project dat de Alliantie en NEZZT in korte tijd opleveren in Amsterdam. Beide projecten zijn in een hoog tempo gerealiseerd met als doel om tegemoet te komen aan de dringende behoefte in Amsterdam aan betaalbare huurwoningen.

Modulair gebouw

LOhuizen is door SVP architectuur en stedenbouw ontworpen als een modulair gebouw. Doordat de onderdelen door NEZZT vooraf zijn gefabriceerd op locatie in Oirschot kon het gebouw in slechts een half jaar worden gerealiseerd. Na de gebruiksperiode van 10 jaar wordt het gebouw gedemonteerd waarna het elders een nieuw thuis kan bieden. Daarmee is het gebouw een goed voorbeeld van de nieuwe circulaire economie.

modulair bouwen, nezzt, amsterdam

Ontworpen om sociale interactie te stimuleren

Het gebouw is ontworpen om de sociale interactie tussen bewoners te stimuleren. Marcel Steeghs, projectarchitect namens SVP architectuur en stedenbouw: “We hebben dit gebouw zó ontworpen dat het onderling contact en interactie tussen de bewoners wordt gestimuleerd. De woningen bevinden zich rond het hart van het gebouw dat de ontmoetingsruimte, het trappenhuis en het dakterras met elkaar verbindt. Zo komen bewoners elkaar vaker tegen en zien en spreken zij elkaar vaker. Daarnaast is op elke verdieping een gemeenschappelijke ruimte gerealiseerd en er is tevens een dakterras waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten.”

Niet alleen in Amsterdam zijn door de Allienatie en NEZZT modulaire woningen opgeleverd, ook in Almere zijn 72 vergelijkbare woningen gebouwd.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.