Ga naar hoofdinhoud

Modulaire unit biedt flexibele oplossing laboratorium

modulaire unit

Door de snelle groei van het bedrijf, was LUMICKS op zoek naar een flexibele oplossing voor hun laboratorium dat mee kon verhuizen in de toekomst. Een modulaire unit van Jan Snel bracht de gewenste oplossing.

Lees ook:

Vijf jaar geleden opende LUMICKS zijn deuren. Het bedrijf ontwikkelt en produceert high-tech microscopen, die kunnen filmen en meten hoe moleculen en cellen interactie met elkaar hebben. Inmiddels barst de start-up uit zijn voegen en groeit het bedrijf zo hard dat een nieuw laboratorium noodzakelijk was. Door de explosieve groei van het bedrijf is de start-up echter aangewezen op tijdelijke kantoorruimte. Vandaar dat LUMICKS hard op zoek was naar een flexibele oplossing voor het onderbrengen van het laboratorium.

Meeverhuizen

LUMICKS wilde graag een modulair laboratorium dat ze eenvoudig kunnen meeverhuizen naar hun toekomstige vestiging. Door het laboratorium te huisvesten in één flexibele unit, kan het makkelijk naar een nieuwe locatie vervoerd worden. Die flexibele en modulaire unit vond LUMICKS bij Jan Snel. Jorrit Janmaat, huisvestingsadviseur bij Jan Snel vertelt: “Dat een klant een modulair lab koopt en daar zijn toekomstige huisvestingsstrategie met betrekking tot kantoorruimte op inricht is heel bijzonder!” De keuze voor een modulaire oplossing is echter heel toekomstbestendig: zodra het bedrijf doorgroeit, kunnen de labvoorzieningen eenvoudig worden uitgebreid door het bijzetten van extra units. De modulaire oplossing biedt daarmee een circulair antwoord op de vraag naar een flexibel lab. 

Buiten de lijntjes kleuren: afwijkend formaat

Naast de vraag naar flexibiliteit, had LUMICKS nog een andere belangrijke wens: het laboratorium moest voldoen aan een speciaal formaat. Het labaratorium moet namelijk ruimte bieden aan meerdere werknemers tegelijkertijd. Daarnaast wordt het lab in het huidige kantoor geplaatst in een bestaande patio, waardoor de unit perfect moet passen. De unit moest daarom 7 bij 4 meter groot worden, terwijl de units van Jan Snel gebruikelijk 3 bij 6 meter zijn. “In principe vormen onze standaard modules de basis voor modulaire bouw, maar we kunnen daar naar wens van afwijken. Er komt extra rekenwerk bij kijken, maar die kennis hebben we bij Jan Snel gewoon in huis. Flexibel bouwen betekent dus ook flexibel omgaan met de wens van de opdrachtgever”, legt Jorrit uit. Modulair bouwen is dan ook niet zo rechtlijnig als men soms denkt en biedt zeker de mogelijkheid om buiten de lijntjes te kleuren.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Eén reactie op “Modulaire unit biedt flexibele oplossing laboratorium

  • Interessant artikel! Ik wist niet eens dat het mogelijk was om een modulair laboratorium te ontwikkelen. Heel handig voor bedrijven die in de toekomst willen uitbreiden of verhuizen. Het verplaatsen van zo een modulair laboratorium lijkt mij geen makkelijk taak te zijn. Wordt er door Jan Snel ook een transportbedrijf geregeld voor het verhuizen van deze modulair laboratorium of moet de klant het zelf doen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *