Ga naar hoofdinhoud
Nieuwbouw

New Yorkse lofts in het Amstelkwartier

Gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM realiseert De Lofts, een hoogwaardig duurzaam middelduur woonconcept vanuit de community-gedachte. Hiermee geeft AM vervolg aan eerder gerealiseerde projecten voor starters en millennials.

Het gebouw krijgt een internationaal karakter door de raampartijen in de gevel, geïnspireerd door New Yorkse lofts. Het gebouw is vormgegeven als een stoer stedelijk blok. Paars/rood metselwerk met verticale terugliggende penanten vormt het kader voor grote industrieel ogende raampartijen. De karakteristieke ‘bay-windows’ geven elke woning een brede blik naar buiten en een brede vensterbank. Het gebouw is een zeer energiezuinig met een EPC van 0,15 en een groot deel van het dak is voorzien van zonnepanelen, waarmee het gebouw van elektriciteit wordt voorzien.

Woonklare appartementen

Bewoners van De Lofts beschikken over gezamenlijke ruimtes, zoals een dakterras, een woonkamer, een hotspot met werkruimten en een wasserette. De Lofts op de toplocatie het Amstelkwartier in Amsterdam beslaat 212 kwaliteitsrijke woonklare huurappartementen. Het project is verkocht aan De Lofts Amsterdam C.V. De toekomstige belegger is een fonds dat wordt gemanaged door IC Netherlands. Medio 2017 start de bouw van De Lofts.

Community-gedachte

Ronald Huikeshoven, directievoorzitter AM: ‘Met De Lofts geven wij opnieuw uitvoering aan onze strategie vernieuwende en duurzame woonconcepten in de stad te bedenken en ontwikkelen. Bijzonder aan De Lofts is de community-gedachte in combinatie met de betaalbaarheid en hoge woonkwaliteit midden in de stad. Dit wordt bevestigd met de 1.000 kandidaat huurders die zich hebben aangemeld. Met De Lofts breidt AM haar repertoire van stadsontwikkelaar voor middeldure, duurzame en kwaliteitsrijke woningen verder uit.’

Middeldure woningen

Met het concept won AM de tender ‘blok 2BB’ van de gemeente Amsterdam in december 2015.  De Lofts is een antwoord op de toenemende vraag naar middeldure woningen binnen de stad. Met name bij jongeren geboren tussen 1980 en 2000, de millennials of young professionals. Deze doelgroep koopt op latere leeftijd een huis, hecht minder waarde aan bezit en wil graag voorzieningen delen. De Lofts biedt 212 hoogwaardige woonklare studio’s en tweekamer-appartementen van gemiddeld 32m² gbo met diverse voorzieningen in de plint voor de huurders.

AM werd begeleid door Capital Value, Van Doorne en Loyens & Loeff.

New Yorkse lofts in Amstelkwartier

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Eén reactie op “New Yorkse lofts in het Amstelkwartier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.