Ga naar hoofdinhoud

Nieuw distributiecentrum in Tilburg

De Oisterwijkse ontwikkelaar en belegger DOKVAST realiseert een nieuw distributiecentrum op bedrijvenpark ‘Het Laar’ in Tilburg, pal aan de A58. Rhenus Contract Logistics neemt het DC NewLogic III in gebruik. Eind 2017 wordt gestart met de bouw van het pand, in het derde kwartaal van 2018 wordt het DC in gebruikgenomen.

Architect Hung Tran van Habeon Architecten is verantwoordelijk voor het futuristische ontwerp van NewLogic III. Bij de realisatie van het DC aan de Doctor Paul Janssenweg wordt DOKVAST ondersteund door hoofdaannemer Heembouw uit Roelofarendsveen en installatie-adviseur Quadrant4.

Hoge BREEAM-score

NewLogic III heeft een totale oppervlakte van circa 60.400 m², waarvan ca. 40.000 m² warehouse, 3.400 m² kantoor en 17.000 m² VAL (Value Added Logistics), uit te breiden met nog eens 15.000 m² VAL. Het pand kenmerkt zich door een flexibiliteit qua indeling door compartimentering, een hoge vloerbelasting, 45 dockdeuren en uitbreidingsmogelijkheden ten aanzien van de mezzaninevloeren.

Voor zowel het ontwerp als de realisatie van het DC ambiëren Rhenus en DOKVAST een BREEAM ‘Outstanding; -score. Er zal onder meer gebruik worden gemaakt van duurzame materialen, automatisch dimmende led-verlichting, drievoudig isolatieglas, extra isolatie van gevels en daken alsook het toepassen van een warmtepomp. Tevens zet DOKVAST een Building Dashboard (app) in om op een efficiënte manier het pand te onderhouden.

Installatie zonnepanelen

Het gehele dak wordt van zonnepanelen voorzien. Hierdoor wordt er meer energie opgewerkt dan nodig: ruim 3,5 Megawatt. Ook op de daken van bestaande panden van Rhenus/DOKVAST in Eindhoven is het de intentie om zonnepanelen te plaatsen, waardoor geheel Rhenus Nederland in één klap energieneutraal is. In totaal wordt er dan ruim 15 Megawatt opgewekt. Dit past binnen de duurzame doelstellingen van Rhenus. Ook op het dak van het DC van DOKVAST voor Dobotex/Puma op bedrijventerrein Kraaiven in Tilburg worden in de toekomst zonnepanelen geïnstalleerd.

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *