Ga naar hoofdinhoud
Nieuwbouw

Bijzonder houten entreegebouw voor Koning Willem I College

Het entreegebouw van het Koning Willem I College aan de Onderwijsboulevard in Den Bosch heeft een houten hoofddraagconstructie. De forse Y-kolommen en vakwerken liggen direct achter de vliesgevel en bepalen zo het gezicht van deze locatie van de mbo-school. Het stramien van 8 bij 8 meter, afgeleid van de bestaande onderwijsgebouwen erachter, maakt veel indelingen mogelijk. De constructie van het gebouw is geheel voorbereid op de gewenste flexibiliteit.

Tot voor kort stond de vestiging van het Koning Willem I College aan de Onderwijsboulevard in Den Bosch achter een hek en een parkeerplaats. De gevel was vrij gesloten en aan het gebouw was weinig af te lezen van wat zich erin afspeelde. Alleen de stroom leerlingen die dagelijks vanaf de boulevard naar de entree aan de zuidzijde liepen maakte duidelijk dat hier een school was. Dat beeld is nu totaal veranderd door de nieuwbouw van een glazen binnenstraat en een houten entreegebouw met vliesgevel.

Premium artikel

Het artikel dat je probeert te lezen is een  Premium  artikel
 Premium  artikelen zijn alleen toegankelijk voor premiumleden én abonnees van Bouwwereld.

Digitaal basis

Voor slechts € 7,29 per maand sluit je al een  Premium abonnement af. Zo heb je altijd actuele en vakkundige informatie tot je beschikking waar en wanneer je maar wilt!

Bekijk de aanbieding 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.