Ga naar hoofdinhoud
Nieuwbouw

Nieuw onderkomen chemieconcern in Rotterdam is explosiebestendig

In het Rotterdamse havengebied ligt op een betonnen plint een strak, ritmisch vormgegeven gebouw. Het is het nieuwe onderkomen van chemieconcern Lyondellbasell in Botlek. Wat de toevallige passant niet ziet, is dat het gebouw twee SIP-ruimten (Shelter In Place) bevat. Plekken waar, zodra het alarm afgaat, het aanwezige personeel een veilig heenkomen kan vinden. Bovendien is het gebouw explosiebestendig gemaakt.

LyondellBasell is een leider in de wereldwijde chemische industrie die oplossingen creëert voor een dagelijks duurzaam leven. Met geavanceerde technologie en gerichte investeringen maakt het een circulaire en koolstofarme economie mogelijk. In Nederland verwerkt LyondellBasell grondstoffen die nodig zijn voor dagelijkse producten zoals wasmiddelen, matrassen, sportschoenen en cosmetica, maar ook voor biobrandstoffen, isolatiematerialen, zonnepanelen en windmolenbladen. Het hoofdkantoor voor Europa en Azië staat in Rotterdam, daarnaast heeft LyondellBasell in Nederland vijf productielocaties.

Premium artikel

Het artikel dat je probeert te lezen is een  Premium  artikel
 Premium  artikelen zijn alleen toegankelijk voor premiumleden én abonnees van Bouwwereld.

Digitaal basis

Voor slechts € 7,29 per maand sluit je al een  Premium abonnement af. Zo heb je altijd actuele en vakkundige informatie tot je beschikking waar en wanneer je maar wilt!

Bekijk de aanbieding 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.