Ga naar hoofdinhoud
Nieuwbouw

Nieuw woon- en winkelcomplex in mergel

De gemeente Valkenburg en bouwer Hurks hebben een nieuw, karakteristiek woon- en winkelcentrum ontwikkeld in Valkenburg aan de Geul. Het oude, toeristische mergelstadje heeft hiermee weer een herkenbaar en gemoedelijk centrum.

Vergane glorie

Verscholen in de heuvels van Zuid-Limburg ligt Valkenburg aan de Geul. Een mergelstadje met een rijke, 125 jaar oude toeristische traditie. Maar zoals ’t populaire trekpleisters vaker vergaat, viel enige vergane glorie ondertussen niet te ontkennen. Daarom is een nieuw, karakteristiek woon- en winkelcomplex ontwikkeld. Aan de Kei is het nieuwe woon- en winkelhart in het centrum van Valkenburg.

Valkenbrug aan de keiHet project is tot stand gekomen op basis van een samenwerking tussen de gemeente Valkenburg en Hurks die optrad als ontwikkelaar, bouwer en investeerder. Het is een herkenbaar en gemoedelijk centrum met 50 appartementen in twee lagen, horecazaken, winkels en een parkeergarage. Tussen de woningen liggen daktuinen die vanaf straatniveau met trappen bereikbaar zijn.

Belgisch blauwe hardsteen

Het ontwerp is afkomstig van AWG architecten uit Antwerpen. Het sluit naadloos aan bij de authentieke uitstraling van de bestaande bouw in Valkenburg. De gebouwen zijn uitgevoerd in mergel, Belgische blauwe hardsteen, gelige baksteen en pleisterwerk.

Grote raampartijen

Door het toepassen van grote raampartijen krijgt het project een open uitstraling. Om dit te realiseren is het AluK Triton 3-kamer aluminium raam- en deursysteem toegepast. Het systeem combineert 30 procent grotere wanddiktes met 72 mm bouwdiepte waardoor een extreem hoge sterkte bereikt wordt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.