Ga naar hoofdinhoud

Nieuw ziekenhuis met 3 paviljoens

Nieuw ziekenhuis met 3 paviljoens

VieCuri Medisch Centrum wil een klein ziekenhuis bouwen in Venray, gespecialiseerd in orthopedie en oogheelkunde. Wiegerinck architectuur stedenbouw heeft de ontwerpopdracht voor de vervangende nieuwbouw van het ziekenhuis gewonnen. Het gebouw bestaat uit drie paviljoens in het bos.

Geprofileerde buitenpoli

Het Arnhemse architectenbureau heeft de opdracht voor het ontwerp van het nieuw te bouwen ziekenhuis in Venray verworven door het winnen van een besloten architectenselectie. Met circa 10.000 vierkante meter zal het aanzienlijk kleiner zijn dan het huidige. Het moet een geprofileerde buitenpoli worden, met faciliteiten voor eenvoudige dagbehandelingen, verblijfmogelijkheden en een ‘SEH-light’ tijdens kantooruren. De rustieke bosrijke omgeving leent zich goed voor revalidatie van orthopediepatiënten in een aanvullend zorghotel van circa 5.000 vierkante meter. Samenwerking met Adelante (revalidatiezorg) en De Zorggroep moet dat mogelijk maken.

Paviljoens in het bos

Wiegerinck heeft een gastvrij gebouw ontworpen dat bestaat uit drie paviljoens in het bos. De gebouwen hebben een open, universele structuur die een flexibele invulling van het zorgprogramma mogelijk maakt. Met elkaar vormen de paviljoens een beschutte plek in het bos, waar patiënten en medewerkers een weldadige omgeving vinden.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.