Ga naar hoofdinhoud

Nieuwbouwhuis gekocht: welke vervolgstappen zijn er?

nieuwbouwhuis

Na het kopen van een nieuwbouwhuis moet er nog het een en ander geregeld worden. Zo kom je voor allerlei keuzes te staan voor de inrichting en moet je kritisch zijn bij de oplevering. Als je een periode tussen je oude en nieuwe woning moet overbruggen, is het slim om daarnaast een tijdelijke opslagruimte te huren in jouw buurt. Zoek bijvoorbeeld een opslag in omgeving Utrecht, of andere stad. Je leest meer over alle vervolgstappen in het onderstaande artikel.

Keuzes voor de keuken, badkamer en elektra

Als je de aller eerste eigenaar wordt van een nieuwbouwwoning, heb je vaak nog veel invloed op de inrichting. Je mag bijvoorbeeld de indeling van de badkamer bepalen, de kleur van de tegels, de look van de keuken en de plaatsing van de elektravoorzieningen. Je kunt je nieuwe huis dus helemaal aanpassen naar jouw smaak!

Gebreken check na oplevering

Na de oplevering van een nieuwbouwwoning zijn er altijd nog genoeg gebreken. Dit kunnen kleine slordigheden in de afwerking zijn, maar ook grotere problemen. Controleer het huis daarom nauwkeurig en meld alle gebreken zo snel mogelijk.

Gas, licht, water en internet regelen

Zorg ervoor dat je alle contracten in orde hebt voordat je gaat verhuizen. Regel zaken zoals gas, water, licht en sluit abonnementen af voor je televisie en internetverbinding. Het is wel zo fijn als alles meteen werkt als je gaat intrekken.

Rekening houden met vocht in huis

Wist je dat er heel veel vocht aanwezig is in een nieuwbouwhuis? Dit kan maar liefst 4000 liter zijn! Het duurt gemiddeld 2 jaar voordat het helemaal weggetrokken is. Het is dus noodzakelijk om hier de eerste periode rekening mee te houden. Zowel de wanden als de vloeren zullen aan het begin nog ‘werken’. Hierdoor kunnen er sneller scheuren, barsten en oneffenheden ontstaan. Maak dus een verstandige keuze als het gaat om wandbekleding (behang, stucen, verf) en de vloeren.

Inboedel tijdelijk opslaan

We hebben het in de intro al eventjes benoemd: als je een periode moet overbruggen tijdens een verhuizing, is een opslagruimte eigenlijk onmisbaar. Hier kun je jouw inboedel veilig en droog opslaan totdat je het weer nodig hebt. Zie je het niet zitten om met alle spullen heen en weer te rijden naar een selfstorage locatie? Verdiep je dan in de thuisbezorgd service van Kubox. Je kiest eerst hoeveel opslagruimte je nodig hebt en laat daarna de Kubox voor de deur bezorgen. Na het inladen halen ze jouw opslagbox op en wordt het naar een opslaglocatie gebracht. Natuurlijk komen ze de spullen ook weer op de gewenste dag terugbrengen.

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *