Ga naar hoofdinhoud
Nieuwbouw

Nieuwbouwproject Xavier op Zuidas

AM en BPD ontwikkelen aan de Gustav Mahlerlaan op de Amsterdamse Zuidas het nieuwbouwproject Xavier. Het complex bestaande uit 159 luxe koop- en huurappartementen, 4 commerciële ruimten van in totaal 275 m² en een parkeergarage met 122 plaatsen.

75 meter hoge woontoren

Het ensemble bestaat uit een 75 meter hoge woontoren van 22 bouwlagen en twee lagere woongebouwen van 7 bouwlagen. De 49 koopappartementen bevinden zich op de 11e tot en met de 22e bouwlaag van de woontoren. In de kleine woongebouwen en het onderste deel van de woontoren komen 110 huurappartementen.

De koopappartementen hebben een woonoppervlakte van circa 65 tot circa 315 m² en de huurappartementen zullen circa 65 tot circa 110 m² aan woonoppervlakte hebben. Er is een grote variatie in woningtypen. De indeling en de afwerking van de koopwoningen worden grotendeels door de kopers zelf bepaald.

Statige uitstraling

De exclusieve uitstraling van de woontoren beperkt zich niet tot de buitenkant. De royale centrale entree naar de appartementen krijgt de statige en markante uitstraling die bij Xavier past. Ook achter de gevels krijgt Xavier karakter. De appartementen hebben een kwalitatief hoog afwerkingsniveau, hoge plafonds en veel lichtinval dankzij de grote raampartijen. De meeste koopwoningen hebben een buitenruimte op het zuiden, zodat de bewoners optimaal van de zon en het uitzicht kunnen genieten. Onder het gebouw wordt een parkeergarage gerealiseerd met 122 plaatsen.

Xavier is een ontwerp van KENK Architecten te Amsterdam. Het complex is een vervolg op het succesvol verkochte appartementengebouw OpZuid, tevens een ontwikkeling van AM en BPD.

Planning

Naar verwachting start de bouw van Xavier in het tweede kwartaal van 2016. De oplevering staat gepland voor eind 2018. De realisatie is in handen van Waal Bouw. De verkoopprijzen zullen bij de start van de verkoop, na de zomer van 2016, bekend worden gemaakt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.