Ga naar hoofdinhoud
Nieuwbouw

Nieuwe warenhuispanden aan Rokin

Op de plek van het Fortis bankgebouw aan het Rokin zijn twee nieuwe gebouwde panden gerealiseerd. Vorige week werden de nieuwe panden bij de Dam opgeleverd door Van Wijnen aan Ivy Group.

Bij aanvang in april 2015 was de opdracht uitdagend: sloop het bestaande Fortis-bankgebouw bij de Dam en bouw op de bestaande kelder twee constructief onafhankelijke warenhuispanden met een bruto vloeroppervlak van 12.000 m2, met nauwelijks bouwterrein. Houd rekening met de omgevingseisen, zoals de directe nabijheid van diverse hotels en het stijgpunt Rokin van de Noord/Zuidlijn in aanleg.

Extra funderingseisen

Als bijkomende uitdaging moesten er extra funderingsvoorzieningen onder de bestaande kelder worden aangebracht. Om dit te kunnen realiseren werden in het kader van de grondwaterkering voorzieningen getroffen door middel van waterglas injecties en groutkeringen; tevens werd het bouwterrein doorsneden door een later toegevoegde verbinding met metrostation Rokin.

Dakconstructie

Door architect Rijnboutt, Van Wijnen en onderaannemers is het ontwerp voor de twee winkelpanden volledig ‘gebimd’. Dit betekent dat het ontwerp, de voorbereiding en productie op basis van een 3D-Bouw Informatie Model heeft plaats gevonden. Een echte eyecatcher is de dakconstructie van pand 49: een gebogen ruitvormige staalconstructie voorzien van glas.

In september 2016 werd pand 21 al opgeleverd en op 11 november 2016 pand 49. De panden worden betrokken door Hudson’s Bay. Na de afbouw en inrichting zullen zij hun intrek nemen aan het Rokin. ‘We zijn als combinatie Van Wijnen Weesp en Heerhugowaard trots op dit bijzonder mooie project en de snelle bouwtijd die we dankzij de intensieve samenwerking met alle partijen hebben weten te bereiken’, aldus Sander Gerritse.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.