Ga naar hoofdinhoud
Nieuwbouw

NOM-woningen in tuindorp Heijplaat

Van Omme & De Groot Projectontwikkelaars en Bouwers uit Rotterdam ontwikkelen een moderne en groene woonwijk met 170 nul-op-de-meter nieuwbouwhuizen in het tuindorp Heijplaat, dat middenin de Rotterdamse stadshavens ligt. De bouw van de eerste 29 woningen is gestart.

Begin deze maand zijn de eerste grondboringen verricht voor de warmtepompen op de Rotterdamse Heijplaat. Alle woningen in het zogenoemde ‘Het Verborgen Geheim’ worden namelijk met nul-op-de-meter garantie gebouwd. Diverse installaties en toepassingen zorgen ervoor dat de huizen net zo veel energie opwekken als verbruiken: nul-op-de-meter. Van Omme & De Groot werkt hierin samen met Klimaatgarant.

Grote binnentuin

Vorige week is de verkoop gestart van fase 2: Hof van Heij. In deze fase komen 8 kadewoningen en 16 eengezinswoningen in dezelfde stijl als fase 1. Er is keuze uit woonoppervlakten van circa 114 tot 160 m2. Bijzonder in Hof van Heij is de grote binnentuin, waar de woningen van fase 2 en 3 in een carré omheen liggen. In deze gezamenlijke binnentuin is volop ruimte voor spelen, ontmoeten én tuinieren. Naast een speelgelegenheid komt er namelijk een moestuin én een echte kas.

Historische tuindorp

In Het ‘Verborgen Geheim’ komen verleden en toekomst samen. De eengezinswoningen sluiten met voortuinen en de ligging aan groene perkjes goed aan bij de bestaande bebouwing van het historische tuindorp op Heijplaat. Parkeerhoven tussen de woningen maken de straten autoluw. Het industriële en stoere karakter van de haven komt terug in de architectuur van de kadewoningen die pal aan de Heysehaven worden gebouwd. De wijk wordt ruim van opzet met veel groen, heel veel ruimte voor kinderen om te spelen en voldoende parkeergelegenheid.

Toekomstbestendig nieuwbouwhuis

‘Het Verborgen Geheim’ biedt een toekomstbestendig nieuwbouwhuis in een historische tuindorp-setting, middenin de dynamiek van de haven én vlakbij het centrum van Rotterdam. De waterbus brengt je in 10 minuten van Heijplaat naar de overkant. Ook met de auto rij je via de Waalhaven Oostzijde zó de Maastunnel in richting Rotterdam centrum.

Wie ‘Het Verborgen Geheim’ wil ontdekken kan op iedere woensdag tussen 16:00 en 17:30 uur langskomen in het informatiecentrum aan de Heysekade 4 in het dorp. Je kunt de woningtypen, plattegronden en maquette van het plan bekijken, de verkoopbrochures en prijslijst ophalen en met de makelaar in gesprek.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.