Ga naar hoofdinhoud
Nieuwbouw

Nominatie voor gevel van glazen stenen

De glazen gevel van een winkel in de P.C. Hoofstraat in Amsterdam naar ontwerp van architectenbureau MVRDV is genomineerd op het World Architecture Festival (WAF), het grootste internationale evenement voor architecten.

In de categorie ‘Shopping’ heeft MVRDV concurrentie van vijf andere projecten. Op de shortlist van de WAF staan totaal 343 projecten die meedingen naar een prijs in diverse categorieën.

Glazen kozijnen

De gevel van de winkel in de duurste straat van Nederland is nieuw opgetrokken in glazen bouwstenen, glazen kozijnen en glazen architraven in een vormgeving die aansluit op de bouwstijl van de oorspronkelijke gesloopte panden en de nog bestaande belendende panden. Het idee en het ontwerp zijn van architectenbureau MVRDV, uitgewerkt in een team met Gietermans & Van Dijk Architecten, TU Delft, Brouwer & Kok ingenieurs, ABT Raadgevende Ingenieurs, Poesia (onderdeel van Vetreria Resanese) glasfabrikanten uit Italië en aannemer Wessels Zeist. De winkel wordt tijdelijk geëxploiteerd door het Franse modehuis Chanel.

Het World Architecture Festival wordt van 16 tot en met 18 november 2016 in Berlijn gehouden en dan zal ook de winnaar in de categorie ‘Shopping’ bekend worden gemaakt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.