Ga naar hoofdinhoud
Nieuwbouw

Ondergrondse parkeergarage in Leiden

Ruim voordat de bouw was voltooid, werd parkeergarage Lammermarkt in Leiden al uitgeroepen tot een van de zeven ‘wereldwonderen’ van bouwend Nederland. De nieuwe garage is een ‘wokkel’ van zeven verdiepingen met lichte en ruime parkeerplekken, hoogwaardig afgewerkt, 22 meter de diepte in.

De afgelopen 2,5 jaar is met vaart en vernuft gebouwd aan Parkeergarage Lammermarkt. Een knap staaltje werk van Combinatie Parkeergarages Leiden Dura Vermeer–BESIX. Tijdens de bouw wist de aannemer de overlast voor de omgeving tot een minimum te beperken, bijvoorbeeld door de 60.000 m3 afgegraven grond via een pijpleiding – in plaats van met vrachtwagens – af te voeren.

Tweede ondergrondse parkeergarage

In mei 2017 start de bouw van een tweede ondergrondse parkeergarage, dit keer aan de zuidkant van het centrum, onder de Garenmarkt. Beide parkeergarages zijn een ingenieuze oplossing voor de parkeerproblematiek van een historische binnenstad zoals Leiden waar ruimte een schaars goed is. Bouwen onder de grond levert op het maaiveld ruimtewinst op. Zo wordt op de Lammermarkt een groen evenementenplein gerealiseerd.

De bouw van de parkeergarages zijn onderdeel van het parkeerbeleid in Leiden met als streven: de juiste parkeerder op de juiste plek. Dat betekent bewoners zoveel mogelijk in de buurt van hun woning, werknemers op daarvoor aangewezen plekken en bezoekers aan de binnenstad in de parkeergarages aan de rand van het centrum.

Op donderdag 27 april opent de Parkeergarage Lammermarkt de deuren voor parkerende bezoekers. Daarmee krijgt Leiden er 525 parkeerplekken bij, op loopafstand van het centrum.

Feiten en weetjes over de bouw parkeergarage Lammermarkt

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Eén reactie op “Ondergrondse parkeergarage in Leiden

  • Met toename van parkeergelegheid is de binnenstad van Leiden op infrastructurele gronden nog steeds een ramp . Met name woonwerkverkeer staat steeds meer vast . binnenstad overwegend te bereiken met betaalde pendelbusjes . Uit het oogpunt van verkeersluw maken van de binnenstad een goede zaak? Echter de toegangswegen (in,uit) qua onderhoud en infra toe aan slagvaardige herbezinning

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.