Ga naar hoofdinhoud

Online kopersportal met BIM-viewer

Screenshot uit het online kopersportal.

In de wijk Welgelegen in Utrecht bouwt J.P. van Eesteren in eigen ontwikkeling een gevarieerd programma aan woningen. De bouwer realiseert circa 100 woningen die in 2018 worden opgeleverd. Kopers van de woningen krijgen toegang tot een online omgeving, waarmee ze onder andere een BIM-viewer kunnen downloaden.

Bij het Utrechtse project De Wij van TBI-onderneming J.P. van Eesteren krijgen kopers van de woningen toegang krijgen tot een online kopersportal, waarmee ze onder andere bouwtekeningen, offertes en foto’s kunnen bekijken. Ook hebben ze de mogelijkheid om via de online omgeving een BIM-viewer te downloaden waarmee bewoners virtueel en in 3D door hun toekomstige huis kunnen lopen. Elke koper ontvangt een e-mailadres, waarmee ze inloggen op de online omgeving. Van alle 30 nieuwe eengezinswoningen en twee-onder-een-kapwoningen is een uniek 3D-model ontwikkeld, waarin kopers met een app rond kunnen lopen.

Alle bouwinformatie digitaal

In een vernieuwde versie van de online omgeving, die binnenkort uitgebracht wordt, zijn ook de persoonlijke aanpassingen en voorkeuren van de kopers (de koperkeuze-opties) doorgevoerd. Zo zien kopers precies hoe hun huis eruit komt te zien. Met het kopersportal worden ze deel van een online community waarmee ze direct alle relevante informatie tot hun beschikking hebben en bijvoorbeeld chats met medebewoners kunnen starten. Daarnaast wordt alle bouwinformatie gedigitaliseerd en beschikbaar gemaakt voor de betrokkenen. De focus ligt daarmee echt op de communicatie naar de toekomstige bewoner.

Openheid en transparantie

Pelle van Oost, werkvoorbereider bij J.P. van Eesteren: ‘Als utiliteitsbouwer hebben we ruime ervaring op technisch hoogstaande projecten. De expertise die we daaruit opdoen, kunnen we bijvoorbeeld inzetten in de woningbouw. Daardoor kunnen we ook in deze tak van sport net zo flexibel en dynamisch werken en zorgen we voor meer openheid en transparantie richting kopers, bijvoorbeeld met dit online kopersportal.’

Op het moment zijn bij de eerste twee-onder-een-kapwoningen de eerste verdiepingsvloeren geplaatst. Bij de herenhuizen wordt de begane grondvloer nog gelegd. In de komende weken wordt de ruwbouw verder omhoog getrokken. In week 17 volgen de kozijnen en vanaf week 24 worden de eerste dakkappen aangeleverd.

Projectplan

In het plan in de Utrechtse wijk welgelegen worden 45 startersappartementen gebouwd, 12 patiobungalows, 20 grote eengezinswoningen, 10 twee-onder-een-kapwoningen en 4 stadsvilla’s/vrije kavels. Het ontwerp voor de woningen is van EGM Architecten bv, Theo Verburg Architecten en TOBA architecten en ingenieurs. Daarnaast komen er 6 eengezinswoningen naar een ontwerp van Inbo architecten. De oplevering van het totale project vindt plaats medio 2018. Inmiddels zijn er al 30 woningen verkocht.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.