Ga naar hoofdinhoud
Nieuwbouw

Open dag Noord/Zuidlijn

Het is bijna zover. De metro van Amsterdam gaat op 22 juli 2018 rijden! Het ontwerp van de 7 metrostations is van Benthem Crouwel Architects. Zij hebben 2 stations boven de grond ontworpen en 5 ondergronds. Op zaterdag 20 januari kunt u tijdens de open dag Noord/Zuidlijn een kijkje nemen in een van de stations. Noorderpark, Centraal Station, Rokin, Vijzelgracht, De Pijp en Europaplein zijn dan te bezoeken.

Een kijkje nemen?

Tussen 09.00 en 16.00 uur kunt u een bezoek brengen aan de stations. Op eigen tempo kun je door het station lopen. Een wandeling duurt ongeveer een half uur. In alle stations staan medewerkers klaar om de weg te wijzen en  vragen te beantwoorden. Inschrijven kan via de online agenda op wijnemenjemee.nl. Voor ieder station moet apart worden ingeschreven.

De Noord/Zuidliijn

De Noord/Zuidlijn zal Amsterdam Noord met Amsterdam Zuid verbinden. De reistijd van het Buikslotermeerplein naar station Zuid is 16 minuten. De metro biedt een alternatief voor de vaak overvolle trams en bussen. De metrolijn zal per dag 121.000 reizigers vervoeren. De Noord/Zuidlijn past in het Rijksbeleid om de regio Amsterdam een alternatief te bieden voor het sterk groeiende autoverkeer.

Foto: Vijzelgracht-Ge Dubbelman/Hollandse Hoogte.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.