Ga naar hoofdinhoud

Parkeergarage met houten ombouw

Nieuwe parkeergarage P+R Zutphen

De nieuwe parkeergarage P+R Zutphen is gereed. De eerste bovengrondse parkeergarage naast het Centraal Station in Zutphen is hierbij een feit.

In zes maanden tijd realiseerden Aan de Stegge Twello en dochteronderneming Continental Car Parks de nieuwe Zutphense parkeergarage in opdracht van NS. De eerste bovengrondse parkeergarage in Zutphen bestaat uit vier bouwlagen en biedt plek aan 375 auto’s en ruim 600 fietsen. De parkeergarage is voorzien van twee wokkelvormige hellingbanen die worden gebruikt als in- en uitrit.

Houten ombouw

Architectenbureau MoederscheimMoonen uit Rotterdam is verantwoordelijk voor het ontwerp. De nieuwe parkeergarage met houten ombouw heeft de vorm van een pakhuis is voorzien van een zeer hoogwaardige en technische uitstraling. Uniek aan het ontwerp is de stadsplattegrond van Zutphen die is verwerkt in de gevel.

Vanaf maandag 16 januari is de parkeergarage open voor publiek. Tot voorheen werden auto’s achter het station en bij Het Koelhuis geparkeerd. Deze parkeerplaatsen gaan met de komst van het nieuwe P+R station verdwijnen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Eén reactie op “Parkeergarage met houten ombouw

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.