Ga naar hoofdinhoud
Nieuwbouw

Primeur groene vogeldak in Nederland

De toenemende verstedelijking binnen Nederland heeft een negatief effect op de leefomgeving van vogels. Door meer groen toe te passen, kunnen steden leefbaar blijven voor stadsvogels. Zo bieden platte daken bijvoorbeeld een enorm potentieel aan ruimte om meer groen in de stad te creëren en daarmee ook het leefgebied van vogels uit te breiden. Om dit potentieel te kunnen benutten heeft Sempergreen, in samenwerking met Vogelbescherming Nederland en Vivara Pro, het groene vogeldak ontwikkeld. De allereerste toepassing ervan is inmiddels onthuld op het kantoorgebouw ‘Acanthus’ van de ING in Amsterdam.

Het groene vogeldak is een groendak met een diversiteit aan beplanting, bestaande uit verschillende inheemse grassen, wilde bloemen en kruiden. Bij ieder 40 m2 vogeldak worden er twee verschillende nestkasten meegeleverd, een waterbad en eiken boomstammetjes. Daarnaast wordt er per project een insectenhotel geleverd. Hierdoor biedt het groene vogeldak naast voedsel en nestgelegenheid ook een veilig toevluchtsoord voor vogels.

Graadmeter leefkwaliteit

Vogels gelden als belangrijke graadmeter voor de leefkwaliteit van een stad. Wanneer het goed gaat met de vogels, dan gaat het goed met het groen. En mensen die in een groene omgeving wonen, voelen zich gezonder en uit onderzoek blijkt dat ze dat ook daadwerkelijk zijn. Vogelbescherming Nederland werkt dan ook hard aan een beter leefbare stad voor vogels. Donaties zijn hierbij onmisbaar. Sempergreen steunt het werk van Vogelbescherming Nederland door 1 euro per verkochte vierkante meter vogeldak aan hen te doneren.  Zo zorgen zij er gezamenlijk voor dat het welzijn van vogels in de stad gewaarborgd blijft.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.