Ga naar hoofdinhoud
Nieuwbouw

Primeur KOMO-attest dakkapellen

Van Hattem Dakkapellen uit Genemuiden is het eerste bedrijf dat het KOMO-attest mag dragen. Op woensdag 30 mei ontving directeur Robert van Hattem in het Trainingscentrum van Dakvenster-meesters Montage Keurmerk het certificaat dat aantoont dat alle dakkapellen die uit zijn productiehal rollen voldoen aan de eisen die door certificeringsinstelling SKH en KOMO zijn gesteld.

Bas van Etten, projectleider bij SKH reikte het eerste KOMO-attest voor dakkapellen officieel uit. “Dit is wel bijzonder hoor. Het komt niet vaak voor dat certificaten worden afgegeven op producten die rechtstreeks aan consumenten worden geleverd. Voor die groep is dit attest een handig hulpmiddel bij het vinden van een betrouwbare leverancier van dakkapellen.”

Komo-attest voor dakkapel

Het idee voor een KOMO-attest is afkomstig van Dennis Kosten, formulemanager bij Dakvenstermeesters Montage Keurmerk. Die bracht in de zomer van 2017 een fors aantal dakkapel fabrikanten bij elkaar om te peilen of er behoefte was aan een KOMO-keurmerk voor de fabricage en montage van dakkapellen. Kosten: “Dat was ingegeven door de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen. Die is er nog niet maar de komst van die wet heeft grote gevolgen bouwers, onderaannemers, toeleveranciers en zelfs de zzp’er die werkt in opdracht van een particulier. En dus ook voor de producent en plaatser van een dakkapel. Met het KOMO-attest toon je aan dat je aan alle eisen voldoet.” Dakvenstermeesters Montage Keurmerk en Kosten begeleiden Van Hattem in de afgelopen maanden intensief gedurende het traject om het KOMO-attest te behalen.

Specialist

Robert van Hattem is apetrots dat zijn bedrijf het eerste bedrijf in Nederland is dat het keurmerk mag gebruiken. “Ik wil voorop lopen en het best mogelijke product leveren. Met dit KOMO-attest kan ik dat bewijzen. En daardoor loop ik voor op mijn concurrenten. Die kunnen zich natuurlijk ook  laten certificeren, maar ik weet wat ze daarvoor moeten doen. Dat heb je niet zo 1-2-3- voor elkaar. Gelukkig had ik al veel voorwerk gedaan door heel veel over onze productie- en montagemethode vast te leggen Dat geeft ons een voorsprong. We kunnen nu echt aantonen dat we een specialist zijn.”

Gecertificeerd

Het KOMO-attest op de dakkapellen van Van Hattem houdt in dat alle onderdelen en de gehele manier van fabriceren nauwgezet is vastgelegd. Alle losse onderdelen voldoen onafhankelijk aan het bouwbesluit en de BRL 0103 en de BGS 009 en aan strenge normen voor wat betreft isolatie, wind- en waterdichtheid en brandwerendheid. Bovendien zijn de monteurs van Van Hattem die de dakkapellen uiteindelijk bij klanten plaatsen ook persoonlijk gecertificeerd met het Dakvenstermeester Montage Keurmerk. Daarvoor volgden ze een intensieve cursus en legden ze met goed gevolg een examen af.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Eén reactie op “Primeur KOMO-attest dakkapellen

  • Dit is daadwerkelijk een uitmuntende prestatie om trots op te zijn. Om het als eerste in ontvangst te nemen, dient als motivatie het beter te doen. Ook voor de rest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.