Ga naar hoofdinhoud

Quarantaine-kijktip: Bouw ’t Zelf

quarantaine-kijktip

Sinds het Coronavirus het meeste vermaak buitenhuis op slot doet en ons aan huis kluistert, werken we collectief zoveel mogelijk vanuit huis. Dat scheelt reistijd, fileleed en andere dagelijkse ergernissen, maar levert ook extra tijd op. Veel tijd soms. Om van die herwonnen tijd een aangenaam verpozen te maken, geeft de redactie van Bouwwereld – zolang de quarantaine duurt – u bouw- en architectuur-gerelateerde kijktips. Deze keer: ‘Bouw ’t Zelf’ van VPRO Tegenlicht.

Tegenlicht constateerde in 2013 dat het fenomeen ‘zelfbouw’ steeds populairder wordt in ons land. Anno 2020 lijkt die populariteit niet te zijn afgenomen. De zelfbouw brengt een kentering teweeg in de sector: er wordt weer samengewerkt en meer met toekomstige bewoners gecommuniceerd. Bouwen ‘vanuit de vraag’ zorgt ervoor dat het monopolie op de smaak niet langer bij projectontwikkelaars en grootaannemers ligt. Gevolg: een veel gevarieerder straatbeeld en woningen die gebouwd zijn naar de wens van de bewoners zelf.

Bekijk de documentaire op de website van de VPRO.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Eén reactie op “Quarantaine-kijktip: Bouw ’t Zelf

  • Het bij betrokken zijn aan het bouwproces zorgt voor meer communicatie waardoor de wensen van de toekomstige bewoner duidelijk naar voren komen en zodoende voor een fijne samenwerking.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *