Ga naar hoofdinhoud

Reuzenrad Pier Scheveningen open

Reuzenrad Pier Scheveningen

Het reuzenrad op De Pier in Scheveningen is vrijdag 19 augustus geopend voor het publiek. Het nieuwe reuzenrad is ruim 50 meter hoog en beschikt over 36 gesloten gondels met airco en één vip-gondel die voorzien is van een glazen bodem. De gondels beschikken over luxe en comfortabele zitjes. Vanuit het reuzenrad kun je genieten van het panoramisch uitzicht over zee, het strand en de skyline van Den Haag.

Technisch hoogtepunt

De Pier is een architectonisch en technisch hoogtepunt uit 1959 en nationaal en internationaal bekend. In oktober 2014 kreeg De Pier twee nieuwe eigenaren: KondorWessels Vastgoed (VolkerWessels) en DanZep. Zij hebben van De Pier een creatieve en innoverende plek gemaakt met horeca, kunst en cultuur.

Extreme weersomstandigheden

Skyview Attractions is verantwoordelijk voor de realisatie van het zogenaamde ‘Dinnerwheel´ dat door het Limburgse bedrijf Dutch Wheels is ontwikkeld. Bij de berekening van de constructie door Royal HaskoningDHV is rekening gehouden met de meest extreme weersomstandigheden. Skyview Attractions heeft ook plannen voor de bouw van een reuzenrad naast de Erasmusbrug in Rotterdam.
www.skyviewdepier.nl

Foto: www.pier.nl

Bekijk de video van ANP Zakelijk

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.