Ga naar hoofdinhoud

Robuust en stoer sportcentrum

Nieuw multifunctioneel sportcentrum

Het Multifunctioneel Sportcentrum Zoetermeer, gelegen aan het Alexander plantsoen, biedt huisvesting aan Taverzo (tafeltennisvereniging Zoetermeer), twee sportzalen voor de scholen rondom het plantsoen, de wijkvereniging en een stalling voor de ambulance van het Rode Kruis.

Beeldmerk van het gebouw

De oplossing van dit beladen programma op een krappe locatie lag in het optillen van de hal voor Taverzo en daaronder en daaromheen de wijkvereniging, alle kleedruimten en de kantine voor Taverzo te organiseren. Het optillen is ook het beeldmerk geworden voor het gebouw want het markeert de ingang en biedt ruimte aan de omliggende twee schoolgebouwen. De entree is markant en vooral in de avond een opvallende verschijning.

Gevlinderde antraciet betonvloer

Het gebouw is opgebouwd met duurzame materialen en een bijbehorende slimme bouwtechniek. Het uitstoten van CO2-emissie wordt tot een minimum beperkt. Vloeren zijn uitgevoerd met gewapend beton en een gevlinderde antraciet betonvloer. Gevels, wanden en daken zijn volledig uitgevoerd in gelamineerd hout van inlandse houtsoorten. Alle binnenwanden zijn opgebouwd in schoon metselwerk MBI betonsteen in een lichtgrijze kleur in combinatie met western red cedar plafond systeem. De gevels zijn bekleed met sandwichpanelen voorzien van vier verschillende zilvermetallic coatingen waarvan de kleur wisselt bij het passeren. Materiaalkeuze en techniek zorgen voor een zeer minimaal onderhoud

Fotografie: Peter de Ruig en René Hoek

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.