Ga naar hoofdinhoud
Nieuwbouw

Rond ontmoet rond

Rond beton, aluminium, glas en hout ontmoeten elkaar op diverse punten in het nieuwe entreepaviljoen van het Amsterdam UMC, locatie AMC. De constructie is feitelijk een stalen tafel op vier poten. Die poten verzorgen de stabiliteit, maar zijn ook gebruikt om leidingen en hemelwaterafvoeren onzichtbaar weg te werken.

Het tweelaagse entreepaviljoen van het Amsterdam UMC – een ontwerp van Temp.architecture en Studio Nuy van Noort – kenmerkt zich architectonisch door zachte vormen in combinatie met warme materialen. Het is ontworpen om een warm welkom uit te stralen naar alle stromen van bezoekers en het vormt een contrast met de strakke betonnen ‘monoliet’ van het bestaande hoofdgebouw. De warme materialen zijn vooral het houtgebruik in het interieur. De zachte vormen komen tot uiting in de vele gebogen materialen, die elkaar steeds weer ontmoeten.

Premium artikel

Het artikel dat je probeert te lezen is een  Premium  artikel
 Premium  artikelen zijn alleen toegankelijk voor premiumleden én abonnees van Bouwwereld.

Digitaal basis

Voor slechts € 7,29 per maand sluit je al een  Premium abonnement af. Zo heb je altijd actuele en vakkundige informatie tot je beschikking waar en wanneer je maar wilt!

Bekijk de aanbieding 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.