Ga naar hoofdinhoud
Nieuwbouw

Rots als klimhal

De nieuwe klimhal in Leeuwarden heeft een vorm die functioneel bepaald is. Op deze vorm en de functie van de hal is een beeld gebaseerd van een achteroverleunende rots. Een reliëf in de gevelbeplating versterkt dat beeld.

De nieuwe klimhal in Leeuwarden is uniek in zijn soort doordat het drie klimdisciplines op Olympisch niveau omvat: wandklimmen, boulderen en speedclimben. Via een plateau bovenin is het ook nog eens mogelijk om ab te seilen langs een speciaal deel van de 25 meter hoge voorgevel. De klimhal is in opdracht van bv Sport van de gemeente Leeuwarden ontworpen en gebouwd door Bouwbedrijf Vaessen, dat zowel bouwer als ingenieurs- en architectenbureau is. Het bedrijf richt zich met zwembaden en sporthallen en dergelijke voornamelijk op de overheidssector. Bouwbedrijf Vaessen realiseerde eerder al de sporthal waar de nieuwe klimhal tegenaan, of eigenlijk overheen gebouwd is. De klimhal staat namelijk deels over de kleedkamers van de sportzaal en de entreehal. De bestaande sporthoreca boven op een tweede set kleedkamers is heringericht en maakt nu onderdeel uit van de klimhal. De klimhal is aan de sporthalzijde met zeven kolommen dwars door de kleedkamers heen gefundeerd.

Premium artikel

Het artikel dat je probeert te lezen is een  Premium  artikel
 Premium  artikelen zijn alleen toegankelijk voor premiumleden én abonnees van Bouwwereld.

Digitaal basis

Voor slechts € 7,29 per maand sluit je al een  Premium abonnement af. Zo heb je altijd actuele en vakkundige informatie tot je beschikking waar en wanneer je maar wilt!

Bekijk de aanbieding 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.