Ga naar hoofdinhoud
Nieuwbouw

Rug-aan-rugwoningen in het bos

De startsein voor de bouw van de rug-aan-rugwoningen in het project Back2theWoods is gegeven. De woningen komen in de wijk Kerckebosch in het oostelijk deel van Zeist. De ingetogen kleuren van het metselwerk passen goed in de bosrijke omgeving.

Het project Back2thewoods bestaat uit 18 woningen gesitueerd in de bosrijke omgeving van Zeist. In oktober 2016 gingen de woningen in verkoop, waarop ruim 200 inschrijvingen volgden. Binnen twee maanden waren de woningen met een verkoopprijs vanaf € 210.000 v.o.n. verkocht. Naar verwachting ontvangen de kopers eind 2017 de sleutel. De woningen zijn ontworpen door Klunder architecten.

Verspringend metselwerk

Bij het ontwerp van de woningen is gekozen voor een moderne vertaling van traditionele architectuur onder andere met moderne kaders van verspringend metselwerk in afwijkende kleur. De woningen worden aan de voorzijde ontsloten door een slingerend voetpad.

De woningen zijn specifiek ontwikkeld voor een- en tweepersoonshuishoudens. De woningen hebben een woonoppervlakte van ca. 80m2, verdeeld over de begane grond en een verdieping met twee slaapkamers. Ondanks de compacte plattegrond, bieden de woningen diverse indelingsvarianten. Dankzij de rug-aan-rug ligging profiteren de bewoners straks maximaal van de bosrijke omgeving van de Utrechtse Heuvelrug en landgoed Heidestein.

Bosrijke wijk

De ontwikkeling van Back2theWoods maakt onderdeel uit van de gebiedsontwikkeling ‘Kerckebosch Zeist’. De gemeente Zeist en woningcorporatie Woongoed Zeist werken samen vanuit de Wijkontwikkelingsmaatschappij (WOM) Kerckebosch met projectontwikkelaars aan het levensloopbestendig maken van de wijk. Nieuwe of verbeterde voorzieningen komen in een bosrijke wijk waarin 800 – 1.000 woningen in verschillende prijsklassen en types worden ontwikkeld. In dit kader ontwikkelde en realiseerde Blauwhoed eerder al het project Booming!, 23 eengezinswoningen met veel indelingsvrijheid.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.