Ga naar hoofdinhoud

Si-X realiseert glazen Instagram paviljoen

instagram paviljoen

The Instagram Pavilion was tijdens het Lions Festival 2019 de blikvanger op het strand van Cannes. Wout Hoogendoorn van Si-X tekende voor de engineering en constructie van het glazen ‘regenboogpaviljoen’. Een van de bijzondere aspecten is dat het gehele traject – van opdracht tot de daadwerkelijke opbouw – slechts tien weken in beslag nam.

Het minimalistische bouwwerk, een ontwerp van Germans Ermičs, werd volledig geconstrueerd uit modulaire, zelfdragende elementen en kenmerkt zich onder meer door een vloeiende afwerking en een volmaakt kleurverloop van het glas.

Partners

Si-X is onder architecten een veelgevraagde constructiepartner als het gaat om bouwen met glas. Zeker wanneer de technische en artistieke uitdagingen groot zijn. Wout Hoogendoorn: “Dat we dit in tien weken voor elkaar hebben gekregen is eigenlijk ongelofelijk. Nota bene voor een bedrijf als Instagram, waar de lat op elk gebied heel hoog ligt. Het was natuurlijk nooit gelukt zonder onze partners – Van Dijken Glas Beleving, ABT Delft en André Molenaar en Martijn Leeyen die het in acht uur hebben opgebouwd op het strand.”

Bijzonderheden

The Instagram Pavilion meet 7 x 7 x 3,3 meter en is geconstrueerd met gepoedercoat staal en een dak en buitenwanden van gelamineerd veiligheidsglas met ombré ultra clear spiegels. Het glas is alleen verlijmd. Voor de binnenwanden is white laminated safety ultra clear acid etched glass gebruikt. Het geheel is modulair geproduceerd, is demontabel en goed transporteerbaar.

Fotografie: Jim Fenwick

Bekijk hier een video over de totstandkoming van het paviljoen:

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.