Ga naar hoofdinhoud
Nieuwbouw

Sluishuis: sterke ruggengraat en gladde huid

Bij de entree van IJburg straalt je een woongebouw tegemoet dat lijkt te drijven in het Buiten-IJ: Het Sluishuis. Vier vleugels omringen een binnenhaven. Uit het blok zijn twee happen genomen. Een intensieve samenwerking tussen architecten, constructeur en aannemer maakte de enorme uitkragingen mogelijk. De detaillering is opmerkelijk strak. Maar bovenal is hier een boeiende omgeving gecreëerd om te wonen en recreëren.

Vanaf de Enneüs Heermabrug, bij de entree van het Steigereiland op Amsterdam IJburg, lijkt het even of er links in het water van het Buiten-IJ een cruiseschip is aangemeerd. Bij nader inzien blijkt het blinkende gevaarte het Sluishuis, dat deze zomer is opgeleverd. Vier vleugels met appartementen boven een plint met voorzieningen omarmen een hof met speel- en verblijfsruimten aan een binnenhaventje. Een verrassende en boeiende omgeving om te wonen en recreëren

Premium artikel

Het artikel dat je probeert te lezen is een  Premium  artikel
 Premium  artikelen zijn alleen toegankelijk voor premiumleden én abonnees van Bouwwereld.

Digitaal basis

Voor slechts € 7,29 per maand sluit je al een  Premium abonnement af. Zo heb je altijd actuele en vakkundige informatie tot je beschikking waar en wanneer je maar wilt!

Bekijk de aanbieding 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.