Ga naar hoofdinhoud
Nieuwbouw

Sporthal Muiden losmaakbaar en herbruikbaar

Een zo circulair mogelijke sporthal in Muiden: dat was de doelstelling. Circulair adviseur René de Klerk van bureau Rendemint geeft aan dat een honderd procent score bij dit nieuwbouwproject niet haalbaar was, maar wel dat het maximale er uitgehaald is. Met zo weinig mogelijk basismaterialen paste aannemer Rots Bouw zoveel mogelijk losmaakbare materialen toe in de ruw- en afbouw en de gebouwschil.

Eind 2021 is bouwbedrijf Rots Bouw, met de hoofdvestiging in Aalten, begonnen aan de bouw van sporthal Bredius in Muiden, dat dit najaar volgens planning wordt opgeleverd. Circulariteit stond hoog genoteerd in de aanbesteding van de gemeente Gooise Meren, waar Muiden deel van uitmaakt. De opdrachtgever schakelde specialist Rendemint in voor een goede begeleiding bij het circulaire inkoopproces, het opstellen van de circulaire eisen en de uitwerking ervan in een contract met marktpartijen.

Premium artikel

Het artikel dat je probeert te lezen is een  Premium  artikel
 Premium  artikelen zijn alleen toegankelijk voor premiumleden én abonnees van Bouwwereld.

Digitaal basis

Voor slechts € 7,29 per maand sluit je al een  Premium abonnement af. Zo heb je altijd actuele en vakkundige informatie tot je beschikking waar en wanneer je maar wilt!

Bekijk de aanbieding 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.