Ga naar hoofdinhoud
Nieuwbouw

Open dagen Stadskantoor Venlo

De gemeente Venlo organiseert twee open dagen om geïnteresseerden de gelegenheid te geven het nieuwe Stadskantoor te bezoeken. Het gebouw is ontworpen door Kraaijvanger Architects en zoveel mogelijk ontwikkeld volgens de visie van Cradle to Cradle. Op 28 en 29 oktober tussen 11.00 en 16.00 uur kan het publiek komen kijken. De open dagen worden georganiseerd ter afsluiting van het Cradle to Cradle jaar.

Cradle to Cradle

In oktober 2016 startte het Cradle to Cradle jaar van de gemeente Venlo. Het Stadskantoor werd op 14 oktober 2016 officieel geopend. De belangstelling voor dit gebouw blijft groot.

Duurzaam en groen

Als ‘extraatje’ ten opzichte van de open dagen van vorig jaar, wil de gemeente meer dan alleen het gebouw laten zien.  De gemeente wil  inwoners inspireren wat ze thuis kunnen doen om duurzamer te leven. Daarvoor zijn er workshops en inloopsessies georganiseerd, bijvoorbeeld over een gezond binnenklimaat, het  besparen en opwekken van energie, het afkoppelen van de regenpijp van het riool en tips om je tuin groen te maken.

Fietstocht langs Cradle tot Cradle

Tijdens een fietstocht kom je langs Venlose pareltjes die Cradle to Cradle omarmd hebben, zoals Sportcomplex Egerbos, basisschool De Zuidstroom, en AGMI Trafic in Tegelen. Via een app en via gidsen ter plekke krijg je uitleg over wat je onderweg allemaal ziet.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.